Готуйте кишені: українцям розповіли про підвищення тарифів на газ

Фото з мережі Інтернет

Ціна на газ може сильно вирости для споживачів, якщо Росія вирішить перервати транзит "блакитного" палива через нашу країну. Така ситуація може трапитися вже цієї зими. Про це розповіла Лана Зеркаль, радник міністра енергетики, повідомляє "Україна 24".

За словами чиновниці, наразі Росія вдається до штучного стримування ринку. "Росія штучно стримує європейський ринок і не поставляє ті обсяги, які потрібні Європі зараз, наприклад, для заповнення газових сховищ, які спорожніли. Була холодна весна, зараз треба все наповнювати, і ціни на газ дуже високі. А якими вони будуть взимку - ніхто не знає", - зазначила Зеркаль.

Вона додала, що вже взимку може трапитися переривання транзиту газу через Україну, що буде для нас дуже відчутно. "Зараз ми можемо постачати газ так званим віртуальним шляхом, тобто віртуальний реверс, коли йде обмін газу, і так працює в усьому світі. Якщо не буде транзиту, то нам доведеться фактично фізично постачати газ з Європи, і витрати на постачання газу значно збільшаться", - додала вона.

Які тарифи на газ діють зараз

Нещодавно постачальники назвали базові річні ціни на газ, а також оприлюднили тарифи на червень 2021 для побутових споживачів. Так, у червні населенню пропонують газ за ціною від 7,99 грн за кубометр до 11,89 грн за кубометр. Річні тарифи - в межах від 7,80 до 13,50 грн за кубометр.

 
 
 


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ