Нові обмеження в європейських країнах в зв’язку з пандемією

Фото з мережі Інтернет

Зміни правил в Німеччині, Італії, Чехії, Словенії, Хорватії, Болгарії, Англії.

 Німеччина:

 Починаючи з 2 квітня з 21:00 до 5:00 дозволяється перебувати на вулиці тільки на самоті або максимум ще з однією людиною.

 Протягом дня діє попереднє правило, згідно з яким зібрання на відкритому повітрі і вдома дозволені тільки за участю не більше п’яти осіб з двох домогосподарств. В обох випадках діти є виключенням.

 Після Великодня, з вівторка 6 квітня, правила проведення закритих зустрічей знову будуть посилені. Протягом дня буде дозволено перебувати разом тільки членам однієї сім’ї і ще одній людині. Діти до 14 років не враховуються. В нічний час з 21:00 до 5:00 відвідини інших домогосподарств не допускаються.

 

 Жителі Гамбурга з 2 квітня заборонятиметься залишати свої домівки без поважної причини з 21:00 вечора до 5:00 ранку.

Також після 4 квітня дитсадки міста мають перейти на розширений особливий режим роботи. У школах зберігатиметься режим часткової відвідуваності занять, однак запроваджується обов’язкові тести на наявність коронавірусу для учнів і вчителів.

 

 В Берліні з 31 березня доведеться носити захисні маски-респіратори FFP2 у громадському транспорті, в кабінетах лікарів, лікарнях та інших медичних установах, магазинах і закладах культури.

 Італія

 В період з 7 по 30 квітня всі регіони Італії будуть вважатися червоною або помаранчевою зонами, двома категоріями найвищого ризику.

 Це означає відсутність поїздок між містами або регіонами, ніяких обідів в ресторанах або барах і ніяких музеїв.

 

 Учні старших класів як і раніше будуть проводити всі уроки віддалено в червоних зонах, а 25-50 відсотків з них – онлайн в помаранчевих зонах.

 Відвідування одного і того ж регіону було тимчасово дозволено всюди в Італії на великодні вихідні, але після свят будуть відновлені більш суворі обмеження.

 Уряд також оголосив про обов’язкову вимогу щодо вакцинації медичних працівників. Той, хто відмовляється від вакцинації, може бути переведений, де це можливо, на посаду, не пов’язану з контактами з пацієнтами. В іншому випадку виплата зарплати їм буде припинена.

В Італії запровадили вимогу обов’язкової п’ятиденної самоізоляції та двох негативних тестів для усіх мандрівників, що прибувають з країн ЄС.

 Чехія

Міністерство охорони здоров’я Чехії підписало угоду з поліцією, яка дозволить обмінюватися інформацією про заходи карантину та ізоляції.

Інформацію для співробітників поліції надаватимуть обласні санітарні пункти. Співробітники поліції зможуть використовувати інформацію, наприклад, під час перевірок на дорогах.

Також вони можуть супроводжувати гігієністів під час оглядів людей вдома.

Деталі перевірок будуть узгоджені на регіональному рівні. У кожному районі перевірки повинні проводитися щонайменше одним санітарним працівником і одним співробітником поліції. Вони зможуть перевірити людей вдома.

Якщо людину з призначеним карантином або ізоляцією не застануть вдома, він або вона знайдуть у поштовій скриньці письмову вимогу про пояснення причин.

Водночас поліція сама зможе перевіряти, наприклад, якщо вони зупиняють транспортний засіб на дорозі, щоб дізнатися, чи слід помістити когось з пасажирів на карантин.

Словенія

Уряд запровадив локдаун з 1 по 12 квітня.

 Другорядні магазини і сервіси, що працюють безпосередньо з клієнтами, будуть закриті. Школи перейдуть на віддалене навчання.

 Зібрання до 10 осіб більше не будуть дозволені. Пересування буде обмежено регіоном проживання.

 Всі релігійні служби будуть припинені, культурні установи не прийматимуть відвідувачів.

 Маски для обличчя знову будуть обов’язковими у громадських місцях просто неба – за винятком занять спортом у зелених зонах. Також маски не потрібні будуть членам однієї родини у транспорті.

 Громадський транспорт курсуватиме за графіком неділі чи святкових днів. Гірськолижні курорти будуть закриті.

 Хорватія

 Хорватія до 15 квітня продовжила обмеження на перетин кордону, але українці можуть відвідувати країну з туристичною метою.

 Зокрема, мають право на в’їзд громадяни України, які “подорожують з туристичною метою за наявності документального підтвердження про сплату у повному обсязі на запланований період перебування в готелі/апартаментів/кемпінгів/приватних садиб/найму яхти, або підтвердження про власність житла чи яхти у Хорватії”.

 В’їзд Хорватію буде дозволено за наявності підтвердження підстави в’їзду та одного з таких документів:

– документ, який підтверджує негативний результат ПЛР-тесту, зробленого не пізніше 48 годин до моменту перетину хорватського кордону;

– документ, який підтверджує негативний результат швидкого тесту на антиген SARS-CoV-2, який визначають спільно країни ЄС, зроблений не пізніше 48 годин до моменту перетину хорватського кордону. За умови перебування в Хорватії понад 10 днів, тест необхідно повторити на території Хорватії до 10-го дня від дати видачі попереднього тесту;

– документ, який підтверджує вакцинацію особи від COVID-19, яка була щеплена другою дозою вакцини не пізніше 14 днів від моменту в’їзду в Хорватію. Якщо вакцина передбачає одну дозу, то вакцинація повинна бути здійснена не пізніше 14 днів від моменту в’їзду в Хорватію;

– документ, який містить інформацію про позитивний ПЛР-тест чи швидкий тест на антиген, який підтверджує, що особа одужала від вірусу SARS-CoV-2 протягом 180 днів, документ має бути отриманий не раніше 11 днів до моменту в’їзду в Хорватію, або підтвердження лікаря, що особа хворіла на COVID-19;

– в’їзд в Хорватію може бути дозволений за умови перебування на самоізоляції 10 днів або здачі тестів на території Хорватії за свій кошт та за негативного результату – вихід із самоізоляції.

 Діти до 7 років звільняються від обов’язку тестування, якщо подорожують з батьками/опікунами, які мають негативний результат ПЛР-тесту, швидкого тесту на антиген чи підтвердження лікаря, що особа хворіла на COVID-19.

 Болгарія

Уряд Болгарії ухвалив рішення частково послабити карантинні обмеження з 1 квітня.

 З 1 квітня зможуть відновити театри, використовуючи до 30% місць. З цієї дати ресторанам та барам буде дозволено знову приймати відвідувачів на майданчиках на відкритому повітрі.

 Нічні клуби залишатимуться зачиненими. Торговельні центри та великі магазини поки також не зможуть відкритись.

 Повернення дітей до дитячих садочків передбачається з 5 квітня, а школярам повернення до класів дозволять з 12 квітня.

 Для університетів чинні обмеження діятимуть до 12 квітня, згідно з якими заняття офлайн дозволені лише для здійснення практичних вправ, які неможливо виконати дистанційно.

 Велика Британія

У Великій Британії в понеділок розпочнеться другий етап скасування коронавірусних обмежень відповідно до графіка уряду щодо виходу з національного карантину.

 Британцям дозволять зустрічатися на вулиці групами до 6 осіб або членам не більше ніж двох домогосподарств.

 Відкриті спортивні споруди, включаючи тенісні корти і поля для гольфу, також знову відкриваються і можуть відновитися організовані заняття спортом на відкритому повітрі.

Наступний етап пом’якшення правил відбудеться не раніше 12 квітня, коли знову відкриються другорядні магазини, а ресторани та паби будуть обслуговувати відвідувачів на відкритих майданчиках.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ