В Україні змінять правила покупки долара: чого чекати і про що треба знати заздалегідь

Фото з мережі Інтернет

Українці можуть робити перекази і купувати валюту на суму до 400 тис. грн в день. За кордон можна вивозити до 10 тис. євро. Глобальна стратегія НБУ передбачає перехід до концепції вільного руху капіталу. Це означає відсутність обмежень при купівлі та продажу валюти, переказів, а також інвестуванні за кордон. 

"Тут працює дуже простий принцип: якщо ти дозволяєш вільно виводити валюту з країни, зростає і потік валюти всередину, – говорить радник голови правління "Кредитвест банку" Василь Невмержицький. – Адже в такому випадку інвестор розуміє, що може вільно і в будь-який момент перерахувати кошти в іншу країну, інвестувати в інший актив".

Останнє розширення лімітів для населення відбулося лише місяць тому. Для операцій з інвестування за кордон, розміщення коштів на власних закордонних рахунках, переказу грошей за договором страхування життя, надання позик нерезидентам ліміт підняли з 100 000 євро до 200 000 євро в рік.

 

"Сьогодні НБУ робить невеликі кроки, які не мають істотного впливу на загальний баланс попиту і пропозиції на валютному ринку. – каже банківська експертка Олена Коробкова. – Більш радикальні зміни, в тому числі повне скасування обмежень з інвестицій юридичних та фізичних осіб за кордон, можливі тільки після імплементації в Україні BEPS, тобто Плану протидії розмивання бази оподаткування та виведення прибутку з-під оподаткування".

Цей план при максимально вільному русі капіталу зобов'яже бізнес платити податки там, де був створено дохід. Завдяки цьому Україна не обмежуватиме своїх громадян, але і не буде зазнавати збитків.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ