У Тернопільських школах оновлюють харчоблоки для безпечного та здорового харчування дітей

Фото з мережі Інтернет

Українська школа – це не лише місце, де навчаються наші діти. Тут вони проводять велику частину свого молодого життя. Завдання влади - створити для них безпечне освітнє середовище. У тому числі забезпечити безпечне та здорове харчування. Тому впродовж останніх років у закладах дошкільної та загальної середньої освіти Тернополя проводяться активні роботи з капітального ремонту приміщень харчоблоків і їдалень та оновлення матеріально – технічної бази.

Безпечне харчування

Оновлення системи харчування у тернопільських школах відбувається за запитами учнів та батьків. Але важливо, щоб їжа була не тільки смачною й корисною, а й те, в яких умовах вона готується. Тому особливу увагу мерія приділяє ремонтам їдалень і харчоблоків у школах Тернополя. Це повна заміна старого обладнання (навіть електрообладнання) на нове, ремонт кухонь та їдалень. Бо в деяких школах готують діями їжу ще на обладнанні 50-40-річної давності. Наразі оновлюють харчоблоки у школах № 2, 5, 6, 8, 18, 21. Згодом такі роботи будемо продовжувати і в інших школах міста.

Здорове харчування

Паралельно у тернопільських школах та дитячих садках працюють над оновленням меню харчування дітей. Над цим працюють шеф-повари. Під час роботи вже використовуються рецепти відомого кулінарного експерта Євгена Клопотенка, які затверджені відповідними державними відомствами. Також в оновлене меню залучаються рецепти інших кулінарів, що розробляють рецепти здорового харчування і мають дозвіл від держави. Головне у Тернополі кардинально змінена система підготовки до харчування та самого харчування дітей.

При цьому, жодні зміни не запроваджуються без погодження з батьками та учнями. За ними останнє слово.

Звідки гроші

Придбання обладнання для харчоблоків проводиться на умовах співфінансування з Державним фондом регіонального розвитку, відповідно до якого 70% вартості проєкту фінансується за кошти освітньої субвенції, а 30% - з бюджету Тернопільської громади». Наразі на оновлення харчоблоків з міського бюджету виділено 1 мільйон гривень.

Нагадаємо 

У 2020 році у Тернополі запровадили комплексу «Програму енергоефективності, енергозбереження та термомодернізації дитячих садків та шкіл». Завдяки цьому у місті утеплюють фасади, стіни, цоколі, замінюють вікна, вхідні двері і дашки над входами, а також впорядковують території біля навчальних закладів.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ