Українцям перерахують тарифи на комуналку: що може подорожчати з квітня

Фото з мережі Інтернет

В Україні після опалювального сезону може подорожчати гаряча вода, опалення й електроенергія. Крім того, якщо Кабінет міністрів не прийме жодних рішень, також зростуть і ціни на газ.

 

Варто зазначити, що зараз уряд анонсує введення нових тарифів на газ – річних. Усіх українців за замовчуванням планують на них перевести.

  • газ (залежно від рішення Кабміну);

  • електроенергія (є кілька сценаріїв);

  • опалення й гаряча вода (утримувати ціни перестануть).

Кабмін ставить завдання до кінця року вартість газу залишити на рівні 6,99 грн за кубометр. Це планують зробити за рахунок введення річних цін. Один зі сценаріїв передбачає, що всіх споживачів автоматично переведуть на нові угоди.

"Якби Кабмін нічого не робив, могло б бути зростання цін. Але Кабмін цього не дозволить. Ми постараємося зробити так, щоб і до кінця року платили не більш ніж 6,99 грн. Існує великий ризик, що якщо нічого не робити, ціна збільшиться. У нас є варіанти, як діяти", – розповів в.о. міністра енергетики Юрій Вітренко 16 лютого на форумі "Україна 30".

А ось тариф на електроенергію, ймовірно, буде рости вже з 1 квітня, в усякому разі в цьому впевнений Олег Попенко. За його словами, в Кабміні вже змінили плани: спочатку хотіли підвищити ціни для тих, хто витрачає більш як 300 кВт*год на місяць, тепер хочуть для тих, хто витрачає понад 500 або навіть 1000 кВт*год.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ