Шмигаль розповів, як за допомогою «річного газового продукту» хоче стабілізувати ціни на ринку

Фото з мережі Інтернет

Уряд працює з Міністерством енергетики та НАК “Нафтогаз” щодо запровадження "річного газового продукту" для фіксації ціни на газ на рік. Також ведуться перемовини з міжнародними фінансовими організаціями щодо співфінансування проєктів зі здешевлення тарифів на газ і електроенергію.

Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час години запитань до уряду.

"Крім тих заходів, які ми озвучували неодноразово, ми працюємо зараз із профільним міністерством, з НАК "Нафтогазом" щодо запровадження, по-перше, річного продукту для того, щоб забезпечити стабільну ціну, якщо говорити про газ. Ми допрацювали і внесли деякі доповнення до постанови стосовно ціни у лютому-березні. Окремо з квітня-травня будемо опрацьовувати та пропонувати річні продукти і стабілізацію на ринку ціни на газ для українців", — сказав Шмигаль. 

За його словами, триває співпраця з європейськими партнерами, які діляться своїм досвідом і технологіями стосовно того, як здешевлювати ціну на газ, здешевлювати ціну на електроенергію. Також ведуться перемовини з міжнародними фінансовими організаціями щодо співфінансування таких проєктів зі здешевлення тарифів, цін на газ та електроенергію.

Шмигаль також зазначив, що меморандум, який підписаний з міськими головами, також включає в себе низку заходів щодо стабілізації ситуації на ринку надання комунальних послуг в частині тепла і гарячого водопостачання. Він також передбачає внормування і впорядкування роботи комунальних підприємств, щоб не допустити їхніх банкрутств, забезпечити стабільну роботу та подання тепла і води як в цьому, так і в наступних опалювальних сезонах.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ