Фахівці пояснили, чому зростають ціни на бензин

Фото з мережі Інтернет

Уже кілька днів поспіль повзуть угору ціни на бензин та дизпаливо. Їх підвищили одразу шість операторів.

У чому причина зростання та як подорожчання пального вплине на вартість продуктів і проїзду у громадському транспорті читайте далі. Переважно вартість пального підвищили невеликі мережі. Популярні АЗС раніше встановили доволі високі ціни. Сьогодні середня вартість літра 92-го бензину сягає 24,26 грн. 95-ий стане у трохи більш як 25 грн.

Літр дизеля – 24,68 грн. Пальне зростає у ціні, бо дорожчає нафта та зміцнюється долар проти гривні. Для українців найперше, це може позначитися на вартості товарів та продуктів. Тож щойно підіймається вартість пального, починаються розмови про підвищення вартості проїзду в громадському транспорті.

Однак, водії кажуть, це ситуації не виправить. Бо нова ціна може відлякати тих пасажирів, що є. Тому переглядати вартість проїзду будуть, але після скасування усіх карантинних обмежень. Експерти прогнозують, що подорожчання пального триватиме. До літа ціна може підскочити на гривню за літр.
Больше информации на портале Антикор: https://antikor.com.ua/articles/432328-fahivtsi_pojasnili_chomu_zrostajutj_tsini_na_benzin


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ