Який розмір пенсії очікувати українцям із середньою зарплатою: дві головні умови розрахунку виплат

Фото з мережі Інтернет

Розмір майбутньої пенсії українців залежить від двох чинників: стажу і середнього розміру виплати у той час, як частина українців може претендувати на індивідуальний перерахунок пенсій.

Так, повідомляється, що в Україні за кожен рік стажу можна отримати на пенсії 1% розрахункового заробітку. Повним стажем вважається 35 років. Виходячи з цієї цифри, проведемо приблизний розрахунок. Отже, щоб дізнатися майбутній розмір виплати, потрібно зразкове співвідношення своєї зарплати до середньої помножити на стаж, 1% і на середню зарплату за три минулі роки. Останній показник - близько 10 тис. грн.

Припустимо, що ви отримуєте середню зарплату (близько 11 тис.), В такому випадку приблизний розрахунок майбутньої пенсії буде виглядати так: 10 000 помножити на 35 помножити на 1 і на 1%. Де одиниця - співвідношення своєї зарплати до середньої, 35 - стаж, а 1% - коефіцієнт оцінки стажу, який у всіх один.

Із середньою зарплатою можна розраховувати на пенсію близько 3500 грн. Важливо при цьому зазначити, що мільйони українців, в тому числі і фізичних осіб-підприємців, офіційно платять податки з мінімальної зарплати. В такому випадку коефіцієнт заробітку у формулі буде значно менше одиниці, а претендувати можна буде тільки на мінімальну пенсію.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ