З нового року українці стануть безправними рабами постачальників ЖКГ- послуг

Фото з мережі Інтернет

Суть нових законів Ради - дати можливість монополіям стригти споживачів і повісити на них все, що тільки можна. У ЖКГ вже - край: прийняли закон 2458, яким ще сильніше погіршили становище безправних споживачів. Таку думку озвучив глава Житлового союзу України Олександр Скубченко.

Вся суть закону про житлово-комунальні послуги: розподіл сфер впливу і грошових потоків між спільнотами ОСББ та монополістами.

«Тут бабки з мешканців збираєте ви, тут - ми, ви не відповідаєте перед мешканцями за це, а ми - за це. Державі пхати свого носа в те, як ми грабуємо мешканців, не можна. В іншому - домовимося самі ». Усе. Це короткий зміст закону.

Все скинуто на споживачів, все за його гроші. Все заради монополій, які не несуть ніякої відповідальності, а винні апріорі ті, хто їм платять - споживачі. Про споживача в законі не йдеться. Про їх відповідальність перед споживачами - теж.

Споживач - їх безправний раб

Вже з 1 травня 2021 року споживач навіть розуміти не буде, кому, за що і скільки він платить. Пам'ятайте, що з 1 січня цього року розділили тариф на газ на ціну самого газу і на абонплату? У момент введення абонплати витрати на доставку і розподіл газу були зі старту збільшені в півтора рази. З 1 липня - ще на 15% і з 1 січня 2021 - ще на 80% збільшують. При цьому зростає і сама ціна на газ.

А тепер уявіть, що з 1 травня 2021 року більше 20 платежів. По кожній послузі - нова абонплата. І не тільки.

Безглузде дроблення послуг на частини призведе до збільшення платежів (більше 20 в місяць), до подорожчання послуг (тільки уявіть адміністрування кожного платежу) і до збільшення комісії банків. А хамський і безмозглий поділ сфер впливу - до безвідповідальності.

Про якість цих послуг мови взагалі немає. Ми навіть не будемо встигати зрозуміти, коли і що там збільшується. Не кажучи про те, за що і кому ми платимо. Тому що закон про вибивання боргів ЖКГ вже схвалений комітетом і Рада його скоро прийме.

«Плати і не ний! Нема грошей? Віддай нам квартиру і вали на вулицю». І Зеленський це сміття законотворчості підпише ж!

І потім вся країна буде ламати ноги в нетрях його неузгоджених ні між собою, ні з логікою, ні з здоровим глуздом норм...

 


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ