Українські пенсіонери отримуватимуть від $300 на місяць: Шмигаль розповів, коли Зе-команда забезпечить «кінець епохи бідності»

Фото з мережі Інтернет

Другий прем'єр-міністр Зеленського, котрий на початку жовтня лякав тим, що через 15 років Україна не зможе платити пенсії пенсіонерам, змінив свою думку на протилежну і заявив, що середня зарплата наших співгромадян до 2030 року складе майже $900, а пенсія - близько 300.

Такий неочікуваний "кульбіт" голова уряду видав на презентації результатів економічного аудиту держави в п'ятницю 6 листопада.

За словами Шмигаля, збільшити заробітні плати і пенсії Україні дозволить подвійне зростання ВВП, яке очікується протягом наступних 10 років.
«Тільки ринок землі за цей період може принести країні 85 млрд додаткового ВВП. Середня вартість землі зросте в п'ять разів за 1 гектар. Таке зростання можливе - і світовий досвід тому підтвердження», - зазначив Шмигаль.
 
Прем'єр додав, що при такому прогнозі, в Україні середня зарплата збільшиться до 890 доларів на місяць, а пенсія до 288 доларів.
Нагадаємо, раніше уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова заявляла, що пенсію в розмірі нижче або на рівні межі монетарної бідності отримують близько 80% українських пенсіонерів.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ