Українці масово отримують компенсації по 1779 гривень

Фото з мережі Інтернет

Так, у відповіді на інформаційний запит УНН повідомили в прес-службі Міністерства соціальної політики, що з початку року компенсації отримали вже близько 35 тисяч українців.

Найчастіше за компенсацією послуги з догляду за дитиною до трьох років зверталися жителі Львівської (4806 осіб), Рівненськой (4009 осіб) і Миколаївськой (3198 осіб) областей.

Компенсація виплачується одержувачам зазначеної послуги в розмірі прожиткового мінімуму на дітей віком від шести років (станом на 1 січня відповідного року) за кожну дитину, за якою доглядає «муніципальна няня», але не більше вартості самої послуги, сплаченої отримувачем.

Відзначимо, що станом на 1 січня цього року прожитковий мінімум на дітей до 6 років в Україні становив 1779 гривень. З 1 липня його розмір зріс до 1859 гривень.

Відзначимо, що для того, щоб брати участь в програмі «муніципальна няня» українцям необхідно спочатку знайти няню і укласти з нею офіційний договір. Муніципальною нянею може бути будь-яка фізична особа-підприємець або юридична особа, яка надає послугу по догляду за дітьми, з якою укладено договір про догляд за дитиною до трьох років.

У цьому договорі прописують назву послуги, обсяг роботи, умови та терміни надання, вартість послуг, періодичність оплати праці, відповідальність сторін.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ