В Тернополі вчергове вшановуватимуть добровольців

Фото з мережі Інтернет

13 жовтня о 18.00 год. у приміщенні Тернопільського академічного обласного драматичного театру ім. Т.Г.Шевченка відбудеться ІІІ церемонія нагородження «Доброволець Тернопільщини», на якій буде нагороджено 8 добровольців орденом «Лицарський хрест добровольця» (2 посмертно і 6 прижиттєво), 5 захисників отримають нагрудний знак «Учасник бойових дій», а також відзначено волонтера і військового капелана.
 
Про організацію свята повідомили на прес-конференції засновник та організатор церемонії Ружена Волянська та голова обласної ради Віктор Овчарук.
 
"Ми не маємо права забувати подвиг добровольців, не маємо права забувати, що війна ще не закінчилася. Ця церемонія нагородження вже буде третьою на Тернопільщині і відбудеться незалежно від того, який колір зони буде... Проте, захід пройде з дотриманням усіх санітарних норм та рекомендацій, - каже Ружена Волянська. 
 
"Тернопільська обласна рада завжди підтримувала усі заходи та події, пов’язані із вшануванням наших добровольців - тих, хто першим став на захист країни, коли на українську землю ступив ворог, - наголосив Віктор Овчарук. – Медики і програмісти, економісти та педагоги, робітники чи кухарі – хлопці та дівчата залишили власні справи, нерідко і престижні роботи. Українські добровольці самовіддано взялися рятувати Україну. І саме завдяки їм був виграний час, за який вдалося озброїти, забезпечити армію, мобілізувати сили. Вручення ордена «Лицарський хрест добровольця» - то частинка великої вдячності усім нашим добровольцям».
 
Віктор Овчарук також зауважив, що на останньому пленарному засіданні обласна рада прийняла звернення до центральної влади щодо визнання капеланів учасниками бойових дій.
 
Протягом вечора пройде презентація про кожного захисника, вручення орденів і нагрудних знаків, святковий концерт з дотриманням всіх карантинних норм. Усі нагороджені отримають Почесні грамоти Тернопільської обласної ради та грошові премії.
 
Вхід вільний.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ