Українці в захваті від збільшення пенсії на 57 гривень

Фото з мережі Інтернет

1 грудня 2020 року розмір мінімальної пенсії в Україні підвищать з 1712 до 1769 грн, а максимальної – з 17120 до 17690 грн.

 

Тобто мінімальна пенсія збільшиться на 57 грн, а максимальна – на 570 грн.

Також зростуть і надбавки за стаж. За кожний повний рік страхового стажу понад норми – 35 років для чоловіків і 30 років для жінок – українці отримуватимуть не 17,1 грн, а вже 17,6 грн.

Відзначимо, що українські пенсіонери, які накопичили достатню кількість стажу отримують не менше 2100 грн, відповідно підвищення мінімальної пенсії на них не вплине. Але вирости їх пенсії можуть за рахунок підвищення доплат. 

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що з 1 вересня підвищення пенсій, яке пов’язане з підвищенням рівня мінімальної зарплати в Україні до 5 тис. грн., торкнулося не всіх пенсіонерів.

Також повідомлялося, що державним службовцям України можуть надати можливість виходити на пенсію пізніше 65 років. Якщо вони зберігають працездатність і хочуть продовжувати працювати на займаній посаді, цей вік може бути продовжений ще на 5 років.

Раніше також повідомлялося, що прем’єр-міністр України Денис Шмигаль вважає достатньою для життя в Україні є середня зарплата 15 тисяч гривень і середня пенсія 5 тисяч гривень.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ