В Україні подорожчає долар: з'явився прогноз на середину серпня

Фото з мережі Інтернет

Наступного тижня з 10 по 17 серпня курс валют в Україні коливатиметься, а вартість долара виросте і встановиться в межах 27,65 – 27,85 гривень.

Про це заявив керівник відділу аналітики ГК Forex Club Андрій Шевчишин. У суботу, 8 серпня, середній курс долара в українських банках: покупка – 27,51 грн/$, продаж – 27,76 грн/$. Офіційний курс НБУ – 27,67 грн/$.

 

Серед факторів, що негативно впливають на стійкість гривні, він виділив рекордні показники зараження і смертності від COVID-19.

Також, згідно з прогнозом, тиск на гривню продовжують чинити нерезиденти, що закривають свої позиції в гривневих облігаціях. З урахуванням погашення 16 млрд. гривень цього тижня, ймовірно, ліквідність натисне на курс.

"Новина про звинувачення Мін'юстом США Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова у виведенні з ПриватБанку коштів і відмиванні їх на території США, так само буде оцінюватися ринком. Ймовірно, найближчим часом гривня продовжить залишатися в сформованому діапазоні 27,65-27,85 гривень за долар. Попит буде виходити з боку нерезидентів, НБУ спробує стримати коливання на ринку", – сказав Шевчишин.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ