Без субсидій можуть залишитися мільйони українців — Рада таки прийняла скандальне рішення

Фото з мережі Інтернет

Субсидії відберуть у мільйонів українців та пенсіонерів згідно законопроекту, що був проголосований у першому читанні Верховною Радою України.

 

У п’ятницю у першому читанні більшістю голосів, 254, народні обранці підтримали законопроект № 1231 про верифікацію пенсій та інших державних виплат.

Даним нормативно-правовим актом передбачається введення обов’язкової перевірки правомірності нарахування та виплати всіх державних та недержавних соціальних виплат, у тому числі пенсій, пільг, субсидій, стипендій тощо.

Передбачається, що буде проводитись комплекс заходів щодо перевірки документів та інформації, що надаються отримувачем пільг та інших соціальних виплат, на підставі, яких здійснено нарахування та виплату.

У той же час думки народних обранців по даному законопроекту розділилися. Одні підходять радикально та відзначають, що він є дуже справедливим, адже нечесно коли одна і та сама людина, маючи квартири у різних куточках України на кожну отримує субсидію.

Інші більш лояльні, відзначають, що це крок назад, адже питання призначення субсидії буде вирішувати місцевий чиновник, що в умовах високого рівня корупції, може негативно позначитися на боротьбі з цим негативним явищем.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ