Сергій Надал назвав 5 ознак антиукраїнського реваншу

Фото з мережі Інтернет

Реванш — це слово, яким найкраще можна окреслити те, що відбувається у країні. Назву лише кілька фактів. Вони є прямими ознаками спроб демонтажу української держави, які нам поки що вдалося зупинити.
 
Перше: широкомасштабний наступ на українську мову. Ті, хто мав би захищати одну з головних ознак незалежної нації, ставлять під сумнів державний статус української мови. Роблять це нахабно та публічно. У судах зареєстровано кілька позовів з вимогою переглянути законодавство про мову. У парламенті лежить законопроект, яким пропонують повернути російську у наші ВНЗ та школи. Саме такою була політика радянської імперії та й кожного окупанта в Україні. Нам потрібна українська Україна. Наша мова — наша свобода!
 
Друге: ганебне приниження українців. Чого варті вислови представників “так званих слуг”. Одні зневажливо відгукуються про жінок, порівнюючи їх з повіями. Інші пропонують стерилізувати жінок без вищої освіти, щоб вони не народжували дітей “низької якості”. Востаннє така політика здійснювалася нацистами щодо “недолюдей”. Очевидно — українцям вбивають в голову комплекс меншовартості. Українці хочуть жити в країні, де людей не ділять на «сорти» і поважають кожного.
 
Третє: переслідування українських патріотів. Багато сидять у тюрмах. Іншим погрожують кримінальними надуманими звинуваченнями. У той же час українські спецслужби та правоохоронці не мають жодних застережень до відвертих ворогів України, які не просто гуляють на свободі, але й ведуть активну діяльність. Дозволяють собі закликати до повалення конституційного ладу і знищення України. Нам потрібна справедливість і покарання ворогів України!
 
Четверте: недолуга економічна політика. Замість продуманої стратегії ми бачимо хаотичні рухи уряду і парламенту, котрі то ухвалюють, то скасовують свої ж рішення. Підприємці і прості люди не розуміють, що буде завтра. Де заробляти гроші і як жити. Торгують українцями наче кріпаками, забороняючи виїзд за кордон. У той самий час створюються тепличні умови для олігархів, особливо у енергетичній сфері. Нам потрібна розумна економічна політика, яка допоможе створити робочі місця з достойною зарплатою. Нам потрібні прозорі тарифи в інтересах людей, а не купки олігархів!
 
П’яте: спроби переглянути основний закон України. Влада хоче внести зміни до Конституції України, не враховуючи думки українців.  Вони хочуть зробити громади заручниками рішень однієї людини нагорі, коли голос мешканців міст і сіл буде нічого не вартий, а їхній обраний керівник буде лише представником “верхньої влади”, яка, як показує практика, дуже далека від щоденних потреб громади. Востаннє так грубо змінювали Конституцію у часи Януковича. Закінчилося все революцією. Нам потрібна правова держава, де вся влада служить громаді і кожному українцю.
 
Я переконаний, що зараз згуртуються ті, кому небайдужа країна. Проти реваншу бореться кожен обраний народом керівник. Я щодня спілкуюся з тернополянами і розумію їхню стурбованість ситуацією в Україні. Тому не можу мовчати, коли бачу, як підривають віру в Українську Державу, у здатність українців керувати своєю країною у інтересах української нації.
 
Є інформація, що найближчими днями має розпочатись наступ на місцеве самоврядування. Першими під удар репресивної машини влади потраплять мери - свободівці. Влада не буде гребувати жодними методами - «прослушка», провокації. Потім влада хоче влаштувати шоу-розправу над непокірними мерами. Вже зараз віддають команди взяти під «технічний контроль» всіх заступників та керівників управлінь міських рад Івано-Франківська, Тернополя, Хмельницького. Влада не може змиритись, що мери-свободівці не згодні з політикою повзучого антиукраїнського реваншу.
 
Нині знову повертається цензура. Українські журналісти вже бють на сполох. Кажуть, що запропонований законопроект «Про медіа» обмежить свободу слова в Україні. Люди будуть чути і бачити тільки те, що вигідно владі. 
Зараз, як ніколи, важливо, щоб патріотичні політичні сили об’єдналися проти реваншу і зберегли Україну. Я переконаний, що саме місцеві громади – осередок українства і звідси розпочнеться відродження сильної, успішної України.
Міський голова Тернополя Сергій Надал


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ