Штрафи від 3400 до 5100 гривень: Кабмін готує нове покарання для українців

Фото з мережі Інтернет

Уряд хоче зобов’язати українців, які перебувають в громадських місцях і транспорті без масок, заплатити штраф. За порушення карантину чиновники планують штрафувати і власників закладів, які дозволили своїм гостям не надягати засіб індивідуального захисту.

 

З такою пропозицією до Верховної Ради на сьогоднішньому засіданні Кабінету міністрів виступив міністр юстиції Денис Малюська.

“Встановлюємо спеціальну відповідальність за неносіння масок громадянами України – відповідальність буде передбачена в Кодексі про адміністративні правопорушення, і окремо – відповідальність юридичних осіб: власників будівель, споруд та громадського транспорту під час перебування громадян, які зобов’язані пропускати громадян в зазначені приміщення тільки при наявності масок” , – заявив глава Мін’юсту.

 

За його словами, відповідальність за дане правопорушення повинна бути закріплена в кодексі про адміністративне правопорушення та в законі про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення.

“Штрафи великі. Для фізичних осіб штрафи порівняно невеликі – по суті йде навіть трохи зменшення штрафів, ніж зараз передбачено загальними правилами порушення карантину. Для юридичних осіб суми великі – від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 3400 до 5100 гривень)”, – додав Малюська.

При цьому точну суму штрафів для фізичних осіб глава Мін’юсту не оприлюднював.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ