Суддя загубив гаманець і повернув таксисту гроші наступного дня (Відео)

Фото з мережі Інтернет

Історія про те, як суддя ніби то не хотів розраховуватись із такситом на Східному масиві у Тернополі 3 травня цього року обросла міфами . Що ж відбулося насправді розповів безпосередній учасник цього непорозуміння водій таксі Віктор Шмига.

Чому натиснули тривожну кнопку ?

Віктор Шмига: Непорозуміння – пасажир сказав, що немає коштів, я вирішив, що він відмовляється взагалі платити, тому викликав колег у нас тепер таке правило після декількох неприємних випадків, коли пасажири втікають і не оплачуючи проїзд. Але відразу з’ясувалось, що пасажир випадково, або загубив, або забув вдома гаманець, проте, виявив це лише зараз.

Чи говорив пасажир: «Я суддя, а тому платити за проїзд не буду» як це поширили усі змі?

 

Віктор Шмига: Ні категорично ні, такого взагалі не говорилось, не розумію звідки така інформація з’явилась, хто її надав пресі, бо ми такого пресі не говорили ніколи. Від самого початку, ще у машині, коли пасажир перевіряв кишені де гаманець, він планував оплатити проїзд. Пізніше коли виявилось що коштів дійсно у нього нема, пасажир почав пропонувати шляхи, яким чином він зміг би мені оплатити проїзд пізніше. Дуже прикро, що ми мирно врегульовували питання якраз оплати, а усюди у всіх змі написали таку відверту неправду.

Чи пред’являв пасажир посвідчення і для чого, щоб похизуватись статусом?

Віктор Шмига:Так посвідчення він мені надавав, але це був його єдиний документ, який був у нього на той час, і він просив мене переписати його дані про особу для того щоб я не вважав його аферистом, що не поверне мені оплату.

Чи погрожував вам суддя своїм статусом ?

Віктор Шмига: Ні, я не розумію тут також, хто надав пресі таку інформацію? Скажу більше пасажир не погрожував мені ножем, він не побив мою машину, він не побив мене, з усіма цими питаннями до мене телефонують журналісти до сих пір. Я наголошую, що наші переговори проводились виключно мирно з обох сторін, а пасажир поводив себе спокійно і виважено. Ми також не «пресували» «жорстко не провчали» пасажира, як це було написано у деяких виданнях. Чому у нас не можуть повірити, що якусь проблему можна вирішити мирно і спокійно.

Чому ви викликали поліцію ?

Віктор Шмига: Ніхто, ні з нашого боку, ні пасажир поліції взагалі не викликали, тут я також не розумію хто надав таку інформацію пресі? Поліція проїжджала поруч зупинилась і до нас підійшли поліцейські, вони перевірили документи у пасажира, запитали нас чи ми будемо подавати заяву, ми відповіли, що ні бо у нас все гаразд ми уже усе вирішили мирно, претензій у нас до пасажира нема, а поліцію ми не викликали. Доречі поліції була відома причина чому пасажир не оплачує, що у нього випадково не виявилось грошей, ми цю причину озвучували. Тому прихід поліції то її власна ініціатива вона підійшла перевірила, що все добре і поїхала далі.

Чи оплатив пасажир плату і який був її розмір ?

Віктор Шмига: Так, оплатив повністю, ми на місці обмінялись телефонами і в інший день він оплатив все по лічильнику. А плата за проїзд була взагалі невелика 50 гривень здається.

Віктор Шмига також додав, що йому про цю історію доводиться чути більше чуток і придуманих фактів, ніж того що відбувалося насправді:

 

“Я як водій цього таксі змушений був дати цю прес-конференцію бо уже замучився по телефону до сих пір спростовувати журналістам ті міфи, якими обросла ця історія. Повірте мені ще до сьогодні телефонують і питають різні нісенітниці про ножі у пасажира автомати, його статус і так далі. Дуже прикро також, що наші журналісти не перевіряють інформації у безпосередніх учасників подій. От звідки взялись ці фрази «Я суддя і нічого не платитиму», я тільки можу собі представити, що зараз відбувається з цим чоловіком, який пресинг ліг на його голову, хоча він навпаки з самого початку старався якось цю ситуацію вирішити. А фраза, що ми «жорстко його провчили», люди, ми що якісь терористи, та ні ми звичайні люди, а те, що було застосовано такий спосіб взаємодопомоги у даному випадку то була помилка, і його застосовувати не було потреби. Проте, в наш час, ми водії таксі, змушені допомагати один одному, у нас уже є декілька прикрих випадків, коли на наших товаришів нападають, або втікають і не оплачують коштів, звідси і ми змушені самоорганізовуватися”.

Відео Медіатор


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ