Підприємці з речових ринків Тернополя готові виконувати усі вимоги епідеміологів, лиш би знову працювати

Фото з мережі Інтернет

Підприємці з промислових ринків вкотре прийшли під стіни Тернопільської міської ради, розраховуючи на підтримку мерії у відкритті речових ринків.

«Ви готові дотримуватися вимог епідеміологів? Готові одягати захисні щитки і дотримуватися дистанції між продавцями три метри?» - запитав на зустрічі у підприємців міський голова Тернополя Сергій Надал. На що підприємці відповіли: «Готові. Ми згідні навіть по черзі виходити».

Будуть порушення – ринки будуть припиняти свою роботу. Будуть спалахи захворювання – будуть теж зупиняти роботу. Міський голова і підприємці прийшли до такого спільного рішення.

Питання щодо надання дозволу на відкриття об’єктів ринкової торгівлі розглядала робоча група спільно з керівниками ринків та представниками ініціативних груп.

З метою надання дозволу на роботу ринків у Тернополі підприємці спільно з міським головою Сергієм Надалом підписали лист до Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля.

 У листі ідеться про прохання розглянути Кабінетом міністрів України можливість надання дозволу на роботу непродовольчих ринків або надання можливості органам місцевого самоврядування самостійно приймати рішення щодо роботи ринків з врахуванням епідеміологічної ситуації у містах.

«Ми дякуємо, що Ви увійшли в наше положення і що нас почули», - такими словами підприємці завершили зустріч з міським головою.

14 травня близько обіду на позачерговому засіданні Кабінет Міністрів України таки ухвалив зміни до постанови № 211 від 11 березня 2020 року, які дозволять відновити роботу непродовольчих ринків.

Непродовольчі ринки працюватимуть за умови дотримання санітарно-епідемічних заходів безпеки за принципом роботи продовольчих магазинів, про це повідомляє сайт відомства. А саме рішення Уряду набуде чинності після опублікування.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ