Заробітчан за кордон не пустять, але будуть давати кредити, — Шмигаль

Фото з мережі Інтернет

Уряд не хоче відпускати заробітчан, які повернулися в Україну через закриття кордонів у зв'язку зі спалахом COVID-19, назад на роботу до інших країн.

Навіть за умови, що ці держави спеціально для них послаблюватимуть карантинні обмеження та допомагатимуть із виїздом. Про це сказав прем'єр-міністр Денис Шмигаль у інтерв'ю "РБК-Україна".

 

За його словами, це дуже кваліфікована робоча сила, яка має високу продуктивність, хорошу технологічну, професійну підготовку. А тому в інтересах держави залучити таких громадян до відкриття бізнесу вдома.

"І тому ми сьогодні найперше говоримо про створення нових робочих місць, а паралельно – що будемо кредитувати малий і середній бізнес під дуже вигідні умови. З мінімальною відсотковою ставкою на тривалий термін і з можливим відтермінуванням виплати тіла кредиту, щоб це був справді такий початковий кредит", – пояснив прем'єр. 

Дадуть дешеві гроші

За його словами, Кабмін зараз із Мінекономіки та банкірами готує нову програму дешевого кредитування – "Нові гроші".

"Також є декілька програм для підтримки та стимуляції вже наявного бізнесу, щоб зберегти робочі місця. Тобто для тих людей, які повернулися із заробітків, які хочуть і можуть розпочати свою справу в Україні, ми й будемо створювати ці умови", – сказав Шмигаль.

Намагалися вивозити літаками

Він додав, що в деяких країнах Європи роботодавці-аграрії організовували чартерні авіарейси, щоб перевозити робітників із інших країн. Але Україна намагатиметься задіювати їх вдома.

"Перемовин про те, щоб вивезти кудись людей на роботи, ми не вели й не ведемо. Ні на офіційному, ні на неофіційному рівні. Навіть на рівні між приватними компаніями мені невідомо про таке", – підсумував прем'єр.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ