«Потрібно терміново змінювати»: на українців чекають нові правила прописки

Фото з мережі Інтернет

Діюча система реєстрації місця проживання (прописки) не відповідає сучасним реаліям і повинна бути змінена.

 

“Взагалі-то, прописку треба зробити за декларативним принципом. Мається на увазі, спростити – повідомляєш адресу реєстрації. Ще будемо напрацьовувати з колегами”, – сказав в інтерв’ю “Громадському” міністр Кабінету Міністрів Дмитро Дубілет.

Як аргумент він навів дані проекту “Оцінка чисельності наявного населення України”. Ці дані показали, що в Києві живуть 3,7 мільйона чоловік, при тому що прописані менше 3 мільйонів. Схожа ситуація спостерігається і в інших великих містах України.

Зауважимо, що восени 2019 року в уряді оголосили про плани скасувати всі зайві довідки, оскільки послуги надаються дуже довго. Зокрема, будуть скасовані довідки про несудимість і прописку.

Наприклад, дані про несудимість є в спецреєстрі. Будь-яка організація може підключитися до реєстру і отримати відповідну інформацію, розповідав в інтерв’ю “Сегодня” міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

“Навіщо змушувати людину отримувати довідку? Те ж саме з довідкою про місце реєстрації. Також є ряд послуг з регулювання бізнесу. Ми розбираємося, які там зайві ліцензії. Готуємо список”, – говорив Федоров.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ