«Три мінімалки і ніякої сітки»: що буде з зарплатами вчителів найближчим часом

Фото з мережі Інтернет

В оплаті праці молодих і досвідчених вчителів потрібно відходити від єдиної тарифної сітки. На цьому наголосила очільниця Міністерства освіти та науки Лілія Гриневич, – пише Укрінформ. 

 

«Я вважаю, що дуже потрібна реформа оплати праці вчителя. Нам треба відходити від єдиної тарифної сітки, яка породжує величезну різницю в оплаті праці між молодими і досвідченими вчителями. Ми підготували проект такої реформи», – розповіла Гриневич.

 

Вона пояснила, що реформа передбачає щорічний план підвищення зарплатні вчителя до трьох мінімальних зарплат до 2023 року, як передбачено в законі «Про освіту».

 

 

Із її слів, суть реформи полягає в тому, що різниця в оплаті праці вчителів з різним досвідом роботи має бути меншою, має зрости зарплата молодих вчителів, як і загалом оклад учителя.

 

«У підготовленій нами постанові прописано графік з досягнення зарплати, яка виписана в законі «Про освіту» (мінімальний оклад у три мінімальні зарплатні до 2023 року). Це довгостроковий план, який чітко показує, що буде наступного року, через рік, ще через рік, і як ми виходимо на перехідні положення закону «Про освіту», – сказала Гриневич.

 

Вона наголосила, що через дострокові вибори в парламент уряд може не встигнути імплементувати цю реформу, оскільки «вона має йти з новим бюджетом – тобто з нового календарного року».


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ