Як тернополяни розділять 11 мільйонів гривень?

Фото з мережі Інтернет

Етап голосування за ініціативи тернополян, які стосуються покращення життя міста, розпочався 22 жовтня. Упродовж двох тижнів городяни можуть зробити свій вибір, підтримавши один малий та один великий проекти.

 

 

Цього року на громадський бюджет було подано понад сотню ідей та до голосування Номінаційний комітет допустив 56 із них. Наприклад, відхилили усі проекти, що стосувалися підтримки, організації і проведення фестивалів «ДжазБез», «Ї», «Гамселить», «Файне місто», створення фестивальної агенції, купівлі обладнання для проведення фестивалів, організації мистецьких заходів. Не підтримали також проекти, які стосуються туристичної галузі: промоція міста, інтерактивна туристична карта і мобільний додаток, кімната тортур у тернопільських підземеллях, парковка для туристичних автобусів, відновлення ретро-тролейбуса. Не отримали позитивної оцінки й «оригінальні» ідеї, як міжнародний клуб Тернополян, загальноміська система масової комунікації тощо.

 

Успішно пройшли оцінку Номінаційного комітету 31 малий проект із бюджетом до 300 тисяч гривень та  25 великих проектів із бюджетом від 300 тисяч до 1 мільйона 450 тисяч. Найбільше ініціатив підтримано у сфері спорту, комунального господарства, освіти. Детально ознайомитися з усіма проектами можна тут .

 

Віддати свій голос за обрані попозиції можна чотирма способами. Три із них – електронні: через систему BankID на сайті громадського бюджету, через мобільний додаток Приват24 та за допомогою терміналів самообслуговування Приват-банку. Ще один варіант – заповнення друкованої версії бланку для голосування. Для цього необхідно завітати у робочий час до Центру надання адміністративних послуг у Тернополі, що на вулиці Острозького, 6, пред’явити паспорт або ID-картку та заповнити бланк для голосування.

 

Нагадаємо, що проекти, які наберуть найбільше голосів, будуть реалізовані за кошти міського бюджету у 2019 році. На це буде закладено майже 11 мільйонів гривень.

Ольга Трач


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ