Степан Барна: День Європи – це ще одна можливість для українського суспільства об’єднатися навколо європейських цінностей

Фото з мережі Інтернет

Сьогодні курс на європейську інтеграцію набув для української держави стратегічного значення. Відтак, у цьому контексті відзначення Дня Європи в України набуло особливої уваги. Тернопільщина також долучилася до святкування й протягом травня в області відбуватимуться тематичні заходи. Розпочалося все із урочистого підняття прапора Європейського Союзу біля адмінбудівлі обласної ради та облдержадміністрації за участі керівництва краю, молоді та студентства.

 

Традиційно День Європи  в країнах Європейського Союзу відзначається 9 травня, а також офіційно в Україні щорічно – у третю суботу травня з 2003 року.

 

«Це дуже важлива подія, щоб ще раз заявити: ми – Європа! А тому, піднімаючи прапор Європейського Союзу, потрібно, щоб всі за ним «піднялися» до європейських цінностей. Адже саме на доброчесності, любові, повазі один до одного будується європейське співтовариство, і ми повинні побудувати Європу в наших душах і виховати в собі європейську сутність. І саме освіта – це та галузь, яка повинна вирішити цю ключову для нас проблему. Бо якщо ми виховаємо молодь у європейських цінностях, матимемо велике майбутнє!», – наголосив під час урочистостей Перший заступник міністра освіти й науки України Володимир Ковтунець.

 

Відзначення Дня Європи в нашій державі – це підтвердження єдності України та Європи не тільки за географічною ознакою, а й за духом, історією, спільними цінностями, адже український народ є невід’ємною частиною європейської цивілізації, переконаний голова Тернопільської ОДА Степан Барна.

 

«Сьогоднішнє підняття прапора Європейського Союзу – це акт єднання українського суспільства навколо європейських цінностей. Рік тому ми підписали угоду про безвіз з ЄС, що дозволило всім українцям вільно відвідувати країни Європейського Союзу. Відтак, наша стратегія залишається незмінною: ми маємо побудувати Європу у себе в Тернопільській області і в Україні. Але ключовим у цьому процесі має бути зміна свідомості кожного з нас, бо без цього сповідувати європейські цінності неможливо», – зазначив Степан Барна.

 

Продовжаться заходи до Дня Європи й у суботу, 19 травня. О 19.00 год. на Театральному майдані відбудеться концерт «День Європи». Протягом дня триватимуть «Дні Литовської культури», мистецьке свято «EUROPE DAY», концерт «Євромандри» за участю муніципального духового колективу «Оркестра Волі», конкурс дитячих малюнків «Європа – очима дітей».

 

 


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ