Вони їхали зі швидкістю 100 км/год: тернополянин розповів, як патрульні порушили правила

Фото з мережі Інтернет

Патрульне авто з номером 3342 без ввімкненого спеціального звукового сигналу та червоного проблискового маячка їхали по об’їзній Тернополя з явними ознаками перевищення швидкісного режиму, - пише читач. 

 

— На скільки патрульні порушили ПДР, кожен може сам оцінити, переглянувши додане відео. Автор відео не проти сплатити штраф, при умові сплати такого ж штрафу водієм патрульного автомобіля. Адже згідно ПДР, пункту 3.1 "Водії оперативних транспортних засобів, виконуючи невідкладне службове завдання, можуть відступати від вимог розділів 8 (крім сигналів регулювальника), 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 26, 27 та пункту 28.1 цих Правил за умови увімкнення проблискового маячка синього або червоного кольору і спеціального звукового сигналу та забезпечення безпеки дорожнього руху." Тобто має бути ввімкнений маячок і звуковий сигнал. Ні я, ні інші учасники руху цього сигналу, на жаль, не чули.

 

В управлінні патрульної поліції Тернопільської області повідомили, що в той день патрульні отримали виклик, що потрібна допомога бригаді швидкої допомоги, щоб доставити психічно-хвору пацієнтку в медзаклад. Це було 11 травня близько 11.30.

 

— Патрульні супроводжували медиків і під час руху їм перегородили дорогу, - кажуть в управлінні. 

 

— Вони їхали на швидкості, щоб наздогнати "швидку". Як на відео видно, вони їхали з увімкненими синіми проблисковими маячками. А згідно з пункту 3.1. Правил, про які і писав читач, чітко зрозуміло, що водії оперативних авто, виконуючи невідкладне службове завдання, можуть відступати від вимог розділів, про які теж писав читач, за умови, що увімкнений проблисковий маячок синього або червоного кольору. Чітко прописано, що один або інший. Якщо немає необхідності додаткового привертання уваги учасників дорожнього руху, то спеціальний звуковий сигнал може бути вимкнений. Тому у патрульних був увімкнений синій маячок та не було звукового сигналу.

 


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ