Чому в українських селах заборонили будувати багатоповерхові будинки

Фото з мережі Інтернет

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України встановило максимально допустиму поверховість житлової забудови в населених пунктах в залежності від їх класифікації та чисельності населення.

 

Оновлений проект ДБН «Планування і забудова територій» вже затверджений і буде опублікований найближчим часом, повідомив заступник глави відомства Лев Парцхаладзе. Тепер в населених пунктах з чисельністю жителів менш 1000 чоловік дозволяється тільки садибна забудова, в селах понад 1000 осіб - садибна забудова і багатоквартирні будинки заввишки до 12 м (до 4 поверхів включно), в селищах міського типу - садибна забудова і багатоквартирні будинки до 15 м (до 5 поверхів включно).

 

«У містах з чисельністю населення до 50 тисяч дозволяється садибна забудова і багатоквартирні будинки до 27 м (до 9 поверхів включно), в містах з населенням 50-100 тисяч - садибна забудова і багатоквартирні будинки до 48 м (до 16 поверхів включно)», - зазначив він.

 

За словами Парцхаладзе, такі зміни сприятимуть гармонізації реального простору українських міст і сіл і зроблять їх більш комфортними для жителів. Також це дозволить планувати подальший розвиток населених пунктів, з огляду на можливості їх інфраструктури, що теж важливо, зазначив заступник глави відомства.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ