Стало відомо, на яку пенсію можуть розраховувати українці з мінімальною та середньою зарплатами

Фото з мережі Інтернет

В Україні згідно з діючими умовами з мінімальною зарплатою і 35 роками стажу можна отримати пенсію в розмірі 1452 грн. Згідно зі стандартами Міжнародної організації праці (МОП), розмір виплати повинен становити як мінімум 40% від звичного заробітку. 1452 грн - це рівно 40% від зарплати в 3723 грн. Про це йдеться в матеріалі Обозревателя.

 

Якщо весь час отримувати "білу" середню зарплату і виконати вимоги щодо стажу, то пенсія збільшиться приблизно до 1882 грн. За останніми даними Пенсійного фонду, середня зарплата, з якої сплачують внески, становить близько 7 тис. грн. Таким чином, на заслуженому відпочинку можна буде претендувати лише на 27-28% від звичної зарплати.

 

При зарплаті в два рази вище середньої (а це близько 14 тис. грн) і 35 роками стажу українець за діючими правилами може претендувати на пенсію в розмірі 3764 грн. А це вже менше 27% від заробітку.

 

 

У наступному році умови виходу на заслужений відпочинок будуть жорсткішими. Якщо зараз у формулі використовують середню зарплату по країні за 2 роки, в наступному році рахувати будуть за підсумками трьох минулих років.

 

Зарплата щорічно збільшується, тому чим більший відрізок часу використовувати для розрахунку середньої, тим меншою вийде сума. Експерт у сфері пенсійного забезпечення Галина Третьякова вважає, що доходи українців на пенсії впадуть на 60%.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ