Як вберегти себе від шахраїв

Фото з мережі Інтернет

Незважаючи на застереження правоохоронців, мешканці обласного центру продовжують поповнювати списки жертв автомобільних крадіїв.

 

У понеділок, 15 травня на лінію «102» надійшло повідомлення від жителя Тернополя. Чоловік повідомив, що з його транспортного засобу викрали майно.

 

Як встановили правоохоронці, тернополянин залишив автомобіль в дворі будинку. Вранці потерпілий виявив пошкоджене вікно та відсутність нетбуку марки « Леново», сумки з інструментами та шнурів для діагностики автомобілів.

 

Завданні збитки заявник оцінив в 5 000 гривень.

 

Працівники поліції наголошують мешканцям та гостям краю не залишати цінні речі в салонах транспортних засобів. Саме цим ви провокуєте зловмисників на злочини. Вночі невідомі оглядають салони авто, щодо наявності цінностей, які в подальшому можна легко продати та виручити за них кошти.

 

Крадії проникають в транспортні засоби різними способами. Найпоширеніший – це пошкодження автомобіля. Не дивуйтесь, якщо вранці повернувшись до свого чотириколісника виявите розбите вікно. Мало того, що тернополяни втрачають майно, то й ще в подальшому прийдеться платити за ремонт авто.

 

Як показує статистика самі люди винні у тому, що стають жертвами крадіїв. Громадяни залишають відчинені автівки з надією, що це ніхто не помітить, або ж ніхто цим не скористається. Запам’ятайте злодії не сплять, вони шукають спосіб легко збагатитися.

 

Також зловмисники працюють в дуеті. Схема проста: один відволікає інший залазить до салону та викрадає цінні речі. Наприклад: ви знаходитесь за кермом, до вас підходить невідомий та вказує на те, що колесо вашого авта пробите. Перше, що ви робите – виходите з автівки. В цей момент з іншого боку підбігає співучасник крадія та миттєво забирає цінне. Повернувшись до салону, ви розумієте, що стали черговою жертвою зловмисників.

 

Правоохоронці вкотре закликають жителів обласного центру, не паркувати транспортні засоби у безлюдних місцях. Найкраще це зробити в освітленій місцевості там, де встановлені камери відео спостереження. Це допоможе якщо не попередити злочин, то хоча б встановити особу крадія.

 

Якщо ж ви вже потерпіли від рук авто крадіїв, нічого не торкайтесь, оскільки своїми діями, ви можете знищити сліди злочину. Не зволікайте, одразу телефонуйте на лінію «102», це допоможе по гарячих слідах встановити осіб причетних до злочину.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ