Тернополяни не платитимуть ЖЕКам за таке обслуговування

Фото Терен

Останні дні Тернопіль потерпає від нетипового снігопаду в середині листопада. Як показала практика, комунальні служби не справились зі стихією, що викликало справедливе обурення тернополян. На боротьбу зі сніговими заметами почали залучати всіх, хто хоч якось може допомогти технікою і робітниками.

 

Звинувачення у халатному ставленні до роботи підрядника, безумовно, справедливі. Як виявилось, фірма навіть не мала техніки, щоб розпочати прибирання. Як так сталося – встановить спеціальна комісія, створена міським головою розпорядженням № 294. Основними завданнями комісії є з’ясування причин, які призвели до вкрай складної ситуації на міських дорогах через випадіння місячної норми опадів у вигляді снігу, вивчення тендерної документації для виконання робіт, обстеження наявної техніки та надання пропозицій щодо притягнення до відповідальності винних осіб, доцільності придбання комунальної техніки, створення комунального підприємства, залучення на конкурентних засадах інших підрядників.

 

Але в цій історії є ще один момент. Це робота підприємств з обслуговування прибудинкових територій (колишній ЖЕК) в період аномального снігопаду і після того, як сніг припинився. Тернополяни масово звертаються в міську раду зі скаргами про те, що оплата послуг мешканцями проводиться регулярно, а от обслуговуючі підприємства свою роботу не виконують належним чином.

 

Для прикладу, тернополяни жаліються на керуючу компанію “КомЕнерго-Тернопіль”, яка повністю завалила свою роботу на мікрорайоні “Новий світ” у Тернополі.

Незважаючи на припинення снігопаду з 20 год. 13 листопада, через добу по вулиці Новий світ не прогорнуто було на жодному з тротуарів – починаючи від перехрестя з вулицею Котляревського, і закінчуючи кінцевою зупинкою громадського транспорту.

По обидва боки люди вимушені були йти по дорозі, наражаючи себе та дітей на небезпеку.

Нагадаємо, що КК “КомЕнерго-Тернопіль” обслуговує не лише мікрорайон “Новий світ”, звідки починала свою роботу в нашому місті, але і інші мікрорайони, які вона отримувала в результаті оголошеного конкурсу на обслуговування територій.

 

І це не поодинокий випадок, де підприємство не впоралося зі своєю роботою. Вже минуло кілька днів, а багато прибудинкових територій залишаються непрохідними. Чому ж тернопільські «ЖЕКи» повторють «подвиг» луцького підрядника? І куди пішли немалі кошти мешканців?

 

В зв’язку з цим, розпорядженням міського голови №295 було створено робочу групу, у яку входять представники житлово-комунального господарства та депутатів. Комісія повинна провести перевірку кожної скарги, - розповідає очільник Тернополя. - Якщо факт неякісного прибирання підтвердиться, то мешканцям буде зроблено перерахунок вартості оплати і люди будуть звільнені на 100% від плати за обслуговування будинку.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ