Тернопільський прокурор пояснив, куди ділась земля, і як "правильно" купувати елітну іномарку

Фото gazeta1

Прокурор Тернопільської області В’ячеслав Перч прокоментував інформацію стосовно його декларації та виявлених у ній невідповідностей.

 

Одразу після призначення Перча на посаду головного прокурора Тернопільщини портал «Наші гроші» опублікував інформацію про статки, задекларовані посадовцем. Зазначалося, що згідно з даними декларації Перча за 2015 рік, на нову посаду прокурор прийшов із 0,12 га землі та квартирою на 50 кв м. Даних про цю квартиру у реєстрі нерухомості немає. Зате є запис про двокімнатну квартиру у Чернівцях загальною площею 38 кв м, яку Перчу подарували у 2006 році.

 

Щодо ділянки на 12 «соток», то йдеться про наділ у місті Вижниця Чернівецької області. У 2012 році дружина прокурора Ірина придбала маєток на 243 кв м, що розташований поряд з цією ділянкою. Площа наділу під будинком становить 0,1 га. Згідно з даними кадастрової карти, цей шмат землі зареєстрований на Ірину Перч, однак прокурор його не задекларував.

 

Їздить прокурор на позашляховику Land Rover Range Rover 2011 року випуску, який придбав, як вказано у декларації, за 148 тис. грн. Разом з тим, на ринку вартість вживаного Land Rover Range Rover 2011 року коливається від 900 тис. грн до 1,4 млн. грн.

 

Сьогодні під час зустрічі з журналістами прокурор пояснив, чому у документі немає повної інформації.

 

– Щодо декларації, то в статті ставили три запитання, – пояснив За Збручем В’ячеслав Перч. – Не задекларована ділянка. В декларації вказано юридичну адресу, на якій розташований цілісний майновий комплекс, тобто є певна територія, яка має юридичну адресу з усіма вихідними даними: будинок, земля, про яку йде мова, відповідні каналізаційні та всі інші комунікації. Це все одна територія, колись було дві ділянки, які тепер об’єднані в один майновий комплекс. Не знайшли в реєстрах квартиру, яка була мені подарована ще у 2006 році. До минулого року були реєстри Мінюсту і там ця квартира є, а якщо подивитися новий реєстр, то її там не вказано, це технічне питання. Автомобіль був мною придбаний у пошкодженому стані, і я його поновлював, відповідно така ціна. Зрештою, є ринкові відносини.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ