Хто став основним постачальником імпорту на Тернопільщину

Фото з відкритих джерел

Зовнішньоторговельний оборот області товарами та послугами за січень-березень 2016 року склав 139,5 млн дол. США, що на 0,3% більше, ніж за січень–березень 2015 року. Обсяги експорту становили 76,5 млн дол. США, імпорту – 63,0 млн дол. США. Сальдо зовнішньої торгівлі позитивне для області – +13,5 млн дол. США.

 


Про це повідомили в управлінні міжнародного співробітництва та фандрайзингу обласної державної адміністрації.
Основу структури експорту склала продукція за товарними групами електричні машини і устаткування; зернові культури; насіння і плоди олійних рослин; деревина і вироби з деревини; меблі; білкові речовини; жири та олії тваринного або рослинного походження; продукти переробки овочів, плодів.

 


Експортні поставки товарів здійснювалися, в основному, до Польщі (58,7% у загальному експорті області), Іспанії (5,6%), Ірану (5,3%), Нідерландів (2,7%), Ізраїлю (2,5%), Білорусі (2,4%) тощо.

 


Структуру імпортних поставок склала продукція за товарними групами електричні машини і устаткування; полімерні матеріали, пластмаси; енергетичні матеріали; риба і ракоподібні; котли, машини, апарати і механічні пристрої; ефірні олії, косметичні препарати; наземні транспортні засоби, крім залізничних; добрива.

 


Основними постачальниками імпортної продукції в область були Польща (45,5% загального імпорту області), Німеччина (9,9%), Білорусь (7,7%), Китай (3,6%), Італія (3,5%), Угорщина (3,1%).


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ