Чому тернопільським заробітчанам погрожували у Польщі?

Фото з мережі Інтернет

У Польщі мітингували праворадикали, які не згодні зі східною міграційною політикою уряду. Про це повідомляєТиждень.ua з посиланням на Польське радіо.

 

«Представники та прибічники, зокрема «Національно-радикального табору» (пол. Obóz Narodowo-Radykalny; ONR) та «Всепольської молоді» (пол. Młodzież Wszechpolska; MW) протестували у суботу перед будинком Канцелярії прем’єр-міністра проти східної імміграційної політики уряду та проти приїздові українців до Польщі. На погляд учасників демонстрації настає «українізація польського ринку праці». Учасники протесту заявили, що акція є висловом спротиву щодо східної імміграційної політики уряду Беати Шидло», — йдеться у повідомленні.

 

«На нашу думку це продовження політики Громадянської платформи (…). У 2016 р. до Польщі приїхало понад мільйон українців. На погляд ONR відбувається поступова українізація польського ринку праці», — заявив речник ONR Томаш Каліновський.

 

За його словами уряд створює умови, в яких працедавці можуть замінювати польських працівників українцями, які готові працювати за нищу винагороду. Внаслідок цього поляки виїжджають до праці на Захід, зокрема до Німеччини.

 

 

Активісти «Національно-радикального табору» наголошували, що маніфестація направлена проти діяльності уряду, і не є «направлена проти якогось конкретного народу».

 

Перед Канцелярією прем’єра зібралася також контрманіфестація. Її учасники, які виступали з транспарантом «Моєю батьківщиною – гуманність», вигукували: «Польща вільна від фашизму» та «Націоналізм не пройде». Обидві демонстрації розділяли поліцейські.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ