Олігарха Коломойського знов «нагодували» за рахунок платників податків

Фото з мережі Інтернет

Вплив "другої людини" нової влади на "Укрнафту" занадто сильний, щоб не пробачати олігарху "дрібні пустощі". 
 
Госпсуд Львівської області погодив мирову угоду між "Укрнафтою" та "НПК Галичина" Ігоря Коломойського - у рамках угоди "Укрнафта" відмовилась від вимоги 6,5 млн грн штрафних санкцій за постачання нафтового газу.

Зазначається, що 20 листопада 2019 року "Укрнафта" звернулась до суду щодо стягнення з "НПК Галичина" 65,3 млн грн боргу за поставки нафтового газу. Із цієї суми 58,8 млн грн - чистий борг, 6,5 млн грн - пеня та інші штрафні санкції.

"Через 9 днів після реєстрації позову - 29 листопада - "НПК Галичина" погасила основний борг в 58,8 млн грн.

Після цього сторони вирішили укласти мирову угоду, за якою "Укрнафта" з огляду на сплату основного боргу, добровільно відмовилася від претензій на 6,5 млн грн штрафних санкцій", - йдеться у повідомленні.

У судових матеріалах йдеться, що борг виник за договором поставки газу у жовтні 2018 року. Неоплаченими були близько 20,6 млн кубометрів.

Нагадаємо, НАК "Нафтогаз України" належить 50% + 1 акція "Укрнафти". Однак менеджмент "Укрнафти" з 2003 року контролюється групою "Приват", якій належить 43% акцій компанії. Спроби держави позбутись вирішального впливу олігарха на справи компанії зазнали фіаско 2019 року. Ігор Коломойський також є найбільшим акціонером "НПК Галичина", яка володіє "Дрогобицьким нафтопереробним заводом".


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ