В Кабміні вже знають, по скільки продаватимуть українську землю

Фото з мережі Інтернет

У Кабінеті міністрів назвали ціну, за якою будуть торгувати землею. Заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства повідомив, що після відкриття ринку сільськогосподарської землі в Україні її ціна складе не менше 2200 доларів за гектар. Чиновник також зазначив, що якщо виходити з моделі з обмеженнями, це буде 1500 доларів.

 

– Наші розрахунки показують, що якщо ми застосуємо запропоновану модель, яка діє, — це буде в середньому $2200 еквівалент за гектар, – сказав заступник міністра. – Якщо виходити з обмеженої моделі, то це буде максимум $1500.

Нагадаємо, що у вівторок, 12 листопада, Верховна Рада зняла з розгляду законопроекти про відкриття ринку землі.

Раніше Юлія Тимошенко звернулася до президента Володимира Зеленського з вимогою провести референдум з питання продажу землі, перш ніж виносити законопроект про ринок землі на голосування Верховної Ради. Її політична сила виступає категорично проти продажу сільськогосподарської землі.

Ще одним противником введення ринку землі в Україні виступив екс-президент Леонід Кучма, який вважає, що на сьогоднішній день відкривати ринок землі в Україні не варто, пояснюючи це відсутністю належних законів про продаж землі.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ