«Євробляхам» обіцяють розмитнення за 35% від вартості авто

Василь Артюшенко, ZN.UA

В Україні можуть ухвалити закон, згідно з яким усі податки за розмитнення автомобілів на єврономерах становитимуть 35% від вартості транспортного засобу. Про це в понеділок, 28 жовтня, під час круглого столу в Міністерстві інфраструктури розповіли представники "євробляхерів".

Відзначається, що існує ймовірність, що автомобілі дозволять розмитнити за формулою, яка діє зараз, проте без урахування коефіцієнта віку машини, що і знизить розмір податку.

 

За словами "євробляхерів", з урахуванням ПДВ і мита загальна сума виплат у бюджет складе приблизно 35%. Разом із тим у Мінфіну є деякі питання до такої формули, адже поки не ясно, чи буде отримувати держбюджет необхідні надходження від автоіндустрії.

У результаті обговорення, днями, нібито, повинна з'явитися попередня версія законопроєкту, з яким уже зможуть ознайомитися громадяни. Уже в ньому можна буде побачити фінішну формулу для перереєстрації.

Власники авто на єврономерах відзначили, що він передбачає перш за все вирішення проблеми авто, які ввозяться з порушеннями, а вже потім питання високих податків на розмитнення машин в Україні в цілому.

 
 


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ