Які вакансії пропонують роботодавці Тернополя, і скільки платять?

Фото з мережі Інтернет

Упродовж січня-серпня 2019 року 1567 роботодавців запропонували жителям міста 11592 вакансії. Серед поданих вакансій у службу зайнятості 7,3 відсотки вакансій були із заробітною платою вищою від середньої по області.

 

На 1 вересня актуальними були 1170 вакансій, у тому числі на посади службовців – 497 вакансій, на посади за робітничими професіями – 575 вакансій, на посади, які не потребують кваліфікації – 98 вакансій.  Для працевлаштування осіб з обмеженими фізичними можливостями наявні 48 вакансій.

 

У розрізі професій роботодавці найбільше потребували працівників робітничих професій – це продавці, кухарі, водії, монтери колії, офіціанти, водії тролейбуса, слюсарі з ремонту колісних транспортних засобів, в’язальники схемних джгутів, кабелів та шнурів, швачки, охоронники, електрозварники, пекарі. Залишається високим попит на професіоналів та фахівців з досвідом роботи – вчителів закладів освіти, бухгалтерів, спеціалістів державної служби (місцевого самоврядування), вихователів, медичних сестер, менеджерів. Також, роботодавці шукали підсобних робітників, вантажників, прибиральників.

 

З початку 2019 року проведено 68 тематичних семінарів з роботодавцями по вирішенню актуальних питань. в т.ч. 8 семінарів на території ОТГ Тернопільського району. Для роботодавців проведено 2 засідання клубу «Лабораторія бізнесу», на якому були присутні 28 осіб.

 

На замовлення роботодавців проведено 12 міні-ярмарків та ярмарків вакансій,  в яких взяли участь 107 осіб; 7 презентаційї роботодавця, які відвідали 102 особи; 1 профорієнтаційний масовий захід «День відкритих дверей на виробництві», в якому взяли участь 16 осіб.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ