«Голос» на 167 окрузі представляє єдина жінка-кандидатка

Гостра розмова з кандидатом в депутати Верховної Ради Аллою Квач

Фото з мережі Інтернет

 

Ввечері вона любить сидіти над Дністром і дивитися на воду. Це заспокоює розбурхану за день душу і впорядковує думки. А її семирічна доня у недільні вечори завжди її просить пограти у настільні ігри. Вона щодня прокидається о 4-ій ранку, щоб встигнути виконати всі заплановані справи: бути доброю мамою і дружиною вдома та професіоналом на роботі. Вона - мер Заліщик, яка відповідає за всю “господарку” в місті. Вона - багатодітна мати, яка має 40 мрій і ніколи не зупиняється. Про неї ходить багато чуток. Ми вирішили розібратися, хто вона насправді, єдина жінка серед 13 кандидатів по 167 округу. 

 

Спитаю прямо: хто за вами стоїть? Не може проста людина стати кандидатом в депутати до парламенту.

 

Я раніше теж так думала - що за кожним хтось стоїть, і воно насправді так і було. Але час змінюється і в Україні з’являються нові партії, які розуміють, що в Верховну раду мусять зайти дієві люди. Просто грошовиті мішки у ВР вже нікому не потрібні. Такі партії швидко втрачають довіру і здуваються. Тепер прийшов час нових політиків. І я відкрито заявляю: за мною ніхто не стоїть, я довго йшла цією дорогою і пора вже реалізувати те, що ми запланували для людей.

 

А чому Вакарчук вибрав саме вас у свою команду? Як так сталося? 

 

Святослав Вакарчук шукав людей у всіх регіонах, щоб сформувати потужну партію. На Галичині вже існує останні 5 років дуже дієва і проукраїнська Українська Галицька Партія. І коли команда Святослава почала шукати тут людей - їм багато-хто рекомендував саме команду УГП. Вони моніторили, що ми робимо і бачили у нашій команді дуже активних і чесних людей. Сам Святослав Вакарчук на прес-конференції у Тернополі сказав, що йому дуже пощастило мене знайти і бути в одній команді. Він знає про мою роботу мера Заліщиків, знає мою історію, знає про мою участь у всеукраїнських проектах та міжнародних програмах.

 

Хто вам дасть можливість щось робити для Чортківського району? У парламенті ви не будете мати більшості.

 

Я буду відстоювати інтереси Чортківщини, Борщівщини та Заліщиччини просто кожного дня. Я буду звертатися із запитами, вносити пропозиції до бюджету, відвідувати засідання комітетів, і всюди я буду піднімати питання нашого округу, його проблем. Якщо треба буде - я буду кликати сюди всіх відповідних чиновників. Я знаю, що Чортківський район має дуже добрі умови для розвитку фермерства та створення кооперативів.Тут вже є великий пасічний кооператив. А я хочу дати можливість людям об’єднуватися ще у молочні, ягідні спілки. Хочу розвинути цю світову тенденцію на Чортківщині. Це дасть роботу людям, а малим фермерам - змогу розвиватися і заробляти гроші.

  

Чортків вже мав депутатів у Верховній Раді. Вони навіть щось робили. Чим будете кращою? 

 

Так, усіх нас представляє хтось в парламенті. І часом ці люди навіть щось роблять. Але якщо копнути глибше, подивитися, хто за ними стоїть, які питання вони вирішують - то це не для людей, а лише заради власних амбіцій. Я не хочу нікого критикувати. Добре, що трохи робили дороги, допомагали школам, церквам. Але депутати все це робили за державні, тобто за наші з вами гроші. А показували це, як велику підтримку. Тепер варто змінити цей підхід. Треба, щоб це була не благодійна допомога вам, а постійний процес розвитку міст і сіл. Щоб ми разом радилися, що потрібно вирішувати в першу чергу і я могла “вибивати” гроші на ці потреби в Києві. Постійно, кожного місяця, за чітким планом.

 

Але бути депутатом - це дорого. Костюми, літаки, закордони. Де ви будете брати гроші? Будете красти, як і 

 

Я матиму зарплату депутата. Сподіваюся, цього буде вистачати. Я не збираюся робити з депутатства бізнес. Я навіть на долю секунди не можу собі уявити, щоб я брала гроші за голосування чи лобіювала інтереси якогось бізнесу. Я йду у Верховну Раду, щоб відстоювати інтереси нашого округу і робити тут реальні зміни. Тим паче, чітко відчуваю  силу у собі, щоб це робити.



Чому вам мають повірити виборці Чортківщини?

За мною нема жодного корупційного скандалу. Усі речі, які я зробила у Заліщиках, я зробила, не будучи депутатом. А що дає депутатський мандат? Нічого особливого, крім більших механізмів впливу: ти або голосуєш за закон, або не голосуєш, або входиш в комісію чи комітет, або не входиш. Все, що дає депутатський мандат – більше сили та впевненості, можливість прямо впливати на проблеми та вирішувати їх.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ