Сусіди залишаться без роботящих рук: заробітчани планують переїздити з Польщі

Фото з мережі Інтернет

Польська компанія з працевлаштування іноземців EastWestLink провела дослідження і з’ясувала, що українські заробітчани, які працюють у Польщі, планують виїхати в інші країни.

 

Повідомляється, що відток українців не буде значним через проблеми з мовним бар’єром і високими кваліфікаційними вимогами до них. Директор EastWestLink Анджей Коркус заявив, що українці нині більше цікавляться тими країнами, які вибирають самі поляки для можливості заробити.

 

Заробітчани планують переїхати з Польщі до Німеччини (більше 30%), Чехії (13%), Швеції (7,2%), Голландії (6,8%), Норвегії (6,6%). У минулому році в інші країни на заробітки хотіли виїхати лише 1-2% українців. Також у дослідженні йдеться про те, що тільки ¾ українців знають, що Німеччина з 2020 року дозволить приїжджати на заробітки іноземцем з-за кордону ЄС. Але не всі з них знають, що Берлін вимагає від працівників знання мови і наявність необхідної кваліфікації. Повідомляється, що тільки 7,6% українських заробітчан мають кваліфікацію для роботи в ФРН.

 

Варто зазначити, що в Польщі порівняно з іншими країнами низька зарплата. Якщо проглянути сайт OLX, то можна побачити різницю. До прикладу візьмемо перші вакансії в Польщі. Середня зарплата 25 тисяч гривень на місяць.

 

 

У Чехії заробітні плати починаються з 30 тисяч гривень.

 

 

У Німеччині, згідно з першими вакансіями, зарплата починається від 23 тисяч гривень і може досягати 60 тисяч.

 

 

У Голландії зарплата також стартує від 30 тисяч і може досягати майже 60 тисяч гривень. Варто відзначити, що і це не межа.

 

 


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ