Юрист Московського патріархату проти комунального громадського транспорту Тернополя

Фото з мережі Інтернет

У Тернополі активізувалася чорна піар-кампанія проти комунального транспорту. Місцевий юрист Ростислав Небельський через суд намагається довести до колапсу комунальний громадський транспорт та зупинити процес створення єдиної комунальної транспортної компанії Тернополя.  Мета проста - приватні перевізники й надалі мають контролювали сферу громадського транспорту Тернополя, а комунальний транспорт обанкротити. Схожу реваншиську кампанію юридичних атак розпочав одіозний юрист команди Януковича Андрій Портнов, але в масштабах всієї країни.

 

Обанкротити КП «Тернопільелектротранс» та порізати тролейбуси на металобрухт

Суть позову полягає у тому, що за проїзд у тролейбусах тернополяни мають сплачувати лише 4 гривні. Наразі оплата – 5 гривень при наявності «Карти тернополянина». Показово, що судовий позов стосується лише оплати за проїзд у міських комунальних тролейбусах. Очевидно, позивача все влаштовує у роботі приватних маршруток. При цьому всі розрахунки показують, що тариф 5 гривен за проїзд у тролейбусах є збитковим і міська рада Тернополя щокварталу виділяє КП «Тернопільелектротранс» додаткові кошти, щоб тролейбуси курсували містом.

 

null

 

Тому судові позови проти рішень міської ради, спрямовані на створення транспортного колапсу у Тернополі, щоб змусити міську раду відмовитися від планів створення єдиної комунальної транспортної компанії, закупівлі нових великих автобусів. При цьому на транспортному ринку міста будуть знову «правити бал» приватні перевізники, які визначатимуть вартість проїзду як їм заманеться. Також будуть скасовані пільги для пенсіонерів, ветеранів АТО, дітей, що вже можемо спостерігати на прикладі Львова. 

 

Таким чином, суддя Тернопільського окружного адміністративного суду Ольга Чепенюк винесла рішення про визначення ціни у 4 гривні на проїзд у тролейбусах. Іншими словами легалізувала спецоперацію приватних перевізників проти громадського комунального транспорту. Хтось дуже хоче, щоб КП «Тернопільелектротранс» оголосили банкрутом, а комунальні тролейбуси порізали на металобрухт.

 

null

 


Однак, юристи зробили стратегічну помилку. Суд не лише прийняв рішення про зміну тарифу на проїзд, а й підтвердив цим рішенням, що право на встановлення тарифів для КП «Тернопільелектротранс» має управління транспорту міської ради Тернополя. Тобто юридично це рішення «мильна бульбашка», адже управління транспорту має всі повноваження змінити ціну на проїзд своїм новим рішенням. 

 

null

 

Юристи «руського міра» на Тернопільщині не гребують методами Портнова

Очевидно це не прорахувала група юристів, яку очолює дуже цікава особа, яка замішана у багатьох антиукраїнських справах.

 

Це юрист Ростислав Небельський. Його небезпідставно пов’язують з сумно відомим юристом та колишнім заступником голови Адміністрації Януковича Андрієм Портновом. Він вже повернувся в Україні й анонсував «реванш юристів» проти всіх проукраїнських проектів та ініціатив. Його юристи вже взялися за закон про мову, за пакет релігійних законів, за закон про декомунізацію. Очевидно напрямок боротьби проти національно-патріотичної влади Тернополя очолив Небельський. 

 

Тим більше Ростислав вже неодноразово фігурував в антиукраїнських проектах, як активний захисник «руского міра».

 

Приватизація Лаври московськими попами

Юрист Ростислав Небельський був фігурантом справи про приватизацію московськими попами Почаївської Лаври.

 

Нагадаємо, шість визначних споруд Лаври, які відносяться до пам’яток архітектури національного значення таємно і незаконно було передано у приватне користування московитам. Серед будівель Успенський і Троїцький собори, Монастирські келії, Архієрейський будинок, Дзвіниця, Надбрамний корпус.

 

Тобто, комплекс історико-архітектурних споруд Свято-Успенської Почаївської Лаври на Тернопільщині тепер знаходяться у повноцінній власності Московського патріархату.

 

Як писали тернопільські ЗМІ, цю справу організував державний реєстратор Андрій Яремко, а юридично справу супроводжував Ростислав Небельський. Саме ці дві особи зробили приватизаційну аферу, яка заблокувала можливість повернути Лавру у державну власність. Тому досі у серці Галичини існує острів «руского міра».

 

Таким чином, зважаючи на особистість основного борця з тернопільськими тролейбусами, можна говорити про чергову провокацію проти міської ради Тернополя. І ця провокація є частиною проекту «реванш юристів» часів Януковича, за якою може стояти скандальний юрист Януковича Андрій Портнов. У Тернополі цей реванш поки що провалився. Але безумовно будуть нові спроби. Чекаємо.

Іван Друзяко


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ