Готуємось до підвищення ціни на газ на 40%?

Фото з мережі Інтернет

Ціна на газ для населення до жовтня 2019 року може підвищитися на 40% - до рівня 9700 за тисячу кубометрів у зв'язку з недоліками поточної нормативної бази та недосконалістю механізмів формування тарифів, які впливають на формування ціни. Такий прогноз під час прес-конференції висловив експерт в області енергетики Валентин Землянський.

 

"Ми очікуємо, що ціна на газ на 1 жовтня цього року становитиме 9700 гривень за тисячу кубічних метрів. Тобто до січня 2020 року ми вийдемо на цей тариф. Тобто на 40-50% від сьогоднішньої ціни. У середньому платіжка, яка зараз становить 4000 гривень, у листопаді буде 6000-6300 гривень. Збереження поточної політики призведе до продовження підвищення тарифів", - сказав він. За його словами, що буде після 2020 року, і як буде формуватися ціна, залишається невідомим.

 

"Ми потрапляємо в ситуацію, коли тарифи на газ будуть переглядатися щомісяця, відповідно збільшуватимуться. Навіть коли низький сезон на газ, то ціна підвищується, що вже казати про високий сезон. Таку ситуацію ми матимемо до кінця року", - пояснив він. На думку Землянського, якщо уряд не прийме жодних рішень і не буде змінено нормативну базу, то з 1 січня 2020 року ціна на газ піде у вільне плавання, без будь-яких обмежень. "Нагадаю, що зараз обмеження 9700 гривень за тисячу кубометрів, далі буде те, що у нас уряд називає вільним ринком, тобто ціну на газ встановлюватиме компанія "Нафтогаз України", - уточнив він.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ