Репетиторам нагадують про те, що потрібно ділитись не тільки знаннями

Фото з мережі Інтернет

Особливу заяву зробили нещодавно у Головному управлінні ДФС у Тернопільській області.

 

– Закликаємо громадян, які надають послуги із репетиторства, виявити свою громадянську позицію і сплатити податки, – кажуть у податковій. – Нагадаємо: якщо викладач, який надає послуги репетиторства, не є фізичною особою-підприємцем, він зобов’язаний включити суму таких доходів до загального річного оподатковуваного доходу та сплатити податок (збір) із таких доходів.  

 

Як повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області, податкову декларацію про майновий стан і доходи за 2018 рік викладачам-репетиторам слід подати до 2 травня 2019 рокуза місцем податкової адреси (реєстрації) чи онлайн із використанням електронного підпису.

 

– Форму декларації затвердили наказом Міністерства фінансів України від 02.10.2015 року за №859, у редакції наказу Мінфіну від 06.06.2017 року за №556, – уточнюють у податковій. – Доходи від репетиторства оподатковують податком на доходи фізичних осіб (ПДФО) за ставкою 18%. Також із цих доходів відраховують військовий збір – 1,5%.

 

Суму податкових зобов’язань із ПДФО та військового збору, зазначену в річній податковій декларації, репетитори мають сплатити до 1 серпня 2019 р.

 

– Під поняттям «репетиторство» мається на увазі: підготовка дітей до школи, вступу до навчальних закладів, незалежного тестування, навчання з будь-яких предметів, написання рефератів, виконання контрольних, курсових та дипломних робіт тощо, – пояснюють у податковій.

 

До слова, декларування доходів пов’язане із виконанням фізичними особами-платниками ПДФО вимог ст. 67 Конституції і норм Податкового кодексу України. Інформація розміщена на офіційному веб-порталі ДФС України за посиланням.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ