«Привикнуть!»: Розенко жорстко висловився про відміну субсидій

Фото з мережі Інтернет

Віце-прем'єр-міністр Павло Розенко розповів, хто в Україні більше не буде отримувати субсидії. Скасування субсидування передбачена як покарання для тих українців, які вчасно не зможуть оплачувати житлово-комунальні послуги. Таким чином держава намагається «привчити» населення до справної оплати космічно дорогий комуналки.

 

«З 1 травня буде діяти нова норма. Людина, у якого є місячна заборгованість за житлово-комунальні послуги не отримає субсидію на наступний період. За ці два місяці люди зможуть звикнути до нового порядку виплати субсидій »- зазначає віце-прем'єр Павло Розенко.

 

На виплату українцям березневих субсидій реальними грошима в бюджеті передбачено 5,66 млрд гривень.

 

До речі, з 1 березня поточного року в країні стартував новий етап монетизації субсидій для населення. Українці зможуть отримувати на руки державну допомогу на оплату послуг ЖКГ у вигляді готівкових коштів.

 

 

До слова, згідно з нещодавно зареєстрованому у Верховній Раді законопроекту «Про верифікації та моніторингу соціальних виплат», багато українців навіть з числа справних платників ризикують втратити субсидію.

 

Верифікація буде полягати в перевірках необхідності для громадян соціальної фінансової допомоги. Тобто, буде перевірено, чи дійсно та чи інша сім'я потребує державної допомоги. В рамках перевірки серед українців шукатимуть тих, хто обманним шляхом добилися соцвиплат.


 
Перевірять майже всі види виплат: пенсії, субсидії, стипендії. Це станеться через занадто активного, на думку уряду, звернення українців до держави за допомогою. Такий стан речей природно, адже тарифи постійно зростають, а доходи українців - немає.

 

Однак, нагорі впевнені, що нібито для отримання соцвиплат споживачі хитрують і придумують махінації, щоб «обікрасти» державу.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ