Ружена Волянська: «В першу чергу у всіх чиновників повинна бути персональна відповідальність»

Фото з мережі Інтернет

На черговій сесії Тернопільської обласної ради від імені ГО «ВО учасників АТО Галичини» Ружена Волянська звернулась до депутатів підтримати звернення до Генерального прокурора України і до міністра МВС України звільнити керівника ГУНП в Херсонській області та головного прокурора області з приводу не належного проведення розслідування нападу на громадську активістку Катерину Гандзюк, що призвело до її загибелі. А також, провести службове розслідування щодо вище перелічених посадовців. Дане звернення було підтримано більшістю обласних депутатів.

 

ГО «ВО учасників АТО Галичини» проявила солідарність із 73 правозахисними ГО України, щодо звільнення вищого керівництва поліції та прокуратури в Херсонській області, оминувши увагою звільнення міністра внутрішніх справ та генерального прокурора України. Голова громадської організації пояснила це тим, що в першу чергу у всіх чиновників повинна бути персональна відповідальність.

 

“Ми свідомо наполягали на тому, щоб вище керівництво поліції і прокуратури вжило заходів щодо своїх підлеглих в Херсонській області. Заклики звільнити міністра МВС і Генпрокурора – на сьогоднішній день є більше політичними гаслами перед виборами і черговим горлопанством, яке не дає практичних наслідків і перетворюється в чергову демагогію. Вважаємо, що більш доцільним є спробувати заставити найвище керівництво заставити своїх підлеглих  дотримуватись законів України, і таким чином дізнатись, чи гасла київської верхівки не розходяться з реальними діями…”, – прокоментувала Ружена Волянська.

 

Слідство у справі Катерини Гандзюк знову засвідчило чергову неспроможність правоохоронної системи ефективно розслідувати як цей, так і низку інших нападів на громадських активістів, що сталися в різних регіонах України після Революції Гідності.

 


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ