Як тернопільські діти ставляться до корупції?

Фото з мережі Інтернет

Збірку творчих робіт учнівської молоді області щодо проблеми корупції презентували у Тернополі. До неї увійшли кращі малюнки та вірші, які брали участь у конкурсі, що тривав впродовж вересня. Організували конкурс у рамках «Громадської антикорупційної кампанії «КАТОК».

 

– Проект був ініційований нами саме в такій просвітницько-інформаційній формі, тому що моніторингових кампаній і кампаній із висвітлення фактів корупції є дуже багато, але вони не дають результатів, – розповіла зз Ольга Мазаєва, керівник проекту. – Тому ми пішли до дітей, до молоді для того, щоб зрозуміти як вона сприймає питання корупції. Під час спілкування з ними з’ясувалося, що діти чітко ідентифікують корупцію, як несправедливість і розуміють, що цього не має бути. У конкурсі взяли участь діти від 10-ти до 16 років із 20 навчальних закладів області. Малюнки дуже цікаві. Хочу відмітити велику різноманітність робіт, креативність дітей у поданні свого розуміння корупції, цього ганебного явища.

 

У конкурсі взяла участь 61 дитина зі шкіл та коледжів області. Конкурсна комісія вибрала 15 найкращих робіт та видала їх у вигляді альбому. П’ять художніх робіт уже розміщені на біг-бордах і сіті-лайтах міста. Упродовж двох місяців будуть розміщені й інші малюнки. А з віршами запишуть аудіо-ролики, які звучатимуть по радіо.

 

– У віршах діти написали, що хочуть жити в іншій країні, і вони вірять в те, що в Україні все зміниться, – відзначила Ганна Зварич, заступник начальника управління освіти і науки ТОДА. – Ці твори і малюнки звернені до нас, дорослих. Це як докір нам, від яких залежить будова цього суспільства, що ми говоримо і що робимо. Ніколи наші слова і наші дії не повинні розходитися тому, що своєю поведінкою ми завжди даємо дітям приклад, а добрий чи поганий залежить від нас.

 

14 листопада о 14.00 в облдержадміністрації відбудеться відзначення усіх учасників конкурсу та нагородження переможців. Вони отримають заохочувальні призи від творчого об’єднання «Нівроку», грамоти та ціні подарунки від облдержадміністрації.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ