Тернопільські перевізники висувають нові умови

Фото з мережі Інтернет

До середини наступного тижня маршрутки у Тернополі возитимуть пасажирів за поки чинним тарифом у 4-5 грн, та пошуки виходу із транспортної проблеми в обласному центрі тривають.

 

Під час спільного засідання 8 листопада двох профільних депутатських комісій міськради за участі приватних перевізників ті просили міськраду сплатити півтора мільйона гривень боргу за перевезення пільгових пасажирів у жовтні та передбачити такі видатки в муніципальному бюджеті на наступний рік.

 

Якщо ж виділених сум бракуватиме, то, заявляли перевізники, міській владі слід подумати про встановлення обмежень на перевезення пільговиків у маршрутках, оскільки перевезення пільговиків в тролейбусах компенсують, а в маршрутках приватним перевізникам — ні.

 

Ідея обмежити кількість пільговиків у маршрутках — наразі тільки пропозиції, як і те, яким же буде новий тариф на користування громадським  транспортом у Тернополі.

 

Новий тариф сформують на основі незалежної експертизи, проведення якої міська влада вже замовила в аудиторської компанії.

 

Що точно відомо, так це те, що до середини наступного тижня тариф на проїзд у громадському транспорті Тернополя не зросте.

 

З 1 листопада на вимогу приватних і комунальних перевізників виконком міськради підняв тариф на проїзд у громадському транспорті. Різке подорожчання проїзду обурило тернополян і внаслідок масових акцій протесту підвищення тарифу влада скасувала.

 

У відповідь на це приватні перевізники впродовж двох днів не виводили свої автобуси на маршрути. У  Тернополі на лінії виходив лише комунальний транспорт, якого вкрай мало — фактично в місті стався транспортний колапс.

 

Вихід із ситуації міська влада, перевізники і активісти шукають уже другий тиждень.

 

Подробиці зі спільного засідання двох депутатських комісій Тернопільської міськради за участі перевізників 8 листопада — у сюжеті TV-4.

 


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ