До Тернопільської ОТГ приєднались п'ять громад Зборівського району

Фото з мережі Інтернет

В порядку денному двадцять восьмої сесії Тернопільської міської ради було шість проектів, розробником яких є міський голова Сергій Надал. П'ять з них про надання згоди на добровільне приєднання до Тернопільської міської територіальної громади. Йшлось про Курівецьку, Чернихівську, Малашовецьку, Кобзарівську та Городищенську сільські територіальні громади Зборівського району.

 

Ще один "Про схвалення проекту рішення "Про добровільне приєднання до територіальної громади міста обласного значення"". - Це фундаментальне рішення, до якого ми довго йшли, - зазначив секретар міської ради Віктор Шумада. 

 

— Для Тернополя це відкриває нові можливості, оскільки це будуть перші новоутворені громади на базі обласного центру, будуються нові стосунки з центральним бюджет країни. Є можливість залучення міжнародної фінансової допомоги, розпорядження майно і так далі. Тому переконаний, що це довгостраждальне рішення потрібно однозначно разом підтримати і докласти усіх зусиль, щоб громада працювала ще ефективніше.

 

Міський голова подякував за підтримку, а депутати підтримали проекти рішень.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ