На Тернопільщині є люди, які за годину заробляють набагато більше, ніж у Польщі

Фото з мережі Інтернет

Зарплати на Тернопільщині одні з найнижчих в Україні. Напевно тому з нашої області так багато людей їде на заробітки. А там, що не кажи, таки доводиться важко працювати, щоб відробити кожну крону чи злотий, залежно хто куди поїхав. Проте не усім для того, щоб добряче заробити, доводиться «горбитися» десь за кордоном. Дехто спроможний мати дохід, не виїжджаючи за межі області. Для цього потрібно не так уже й багато – шахрайська жилка і відсутність совісті. А ще потрібна довірлива людина.

 

Попри те, що у поліції неодноразово попереджали не вірити усіляким телефонним дзвінкам, на Тернопільщині отих довірливих усе ще є немало.

 

Ваш син у поліції. Цієї фрази, сказаної по телефону, було цілком достатньо, щоб 72-річна тернополянка поспішила до терміналу і перерахувала комусь три тисячі гривень. Ось так кілька хвилин, кілька слів і жодної важкої праці на будівництві десь у Польщі.

 

 

А скільки там зараз у сусідній державі платять нашим заробітчанам? Краєм вуха чув, що за годину можна заробити і чотирнадцять злотих. При курсі десь сім гривень це виходить майже сто. А тут менше ніж за годину три тисячі. А ви кажете – заробітки…

 

Але це ще копійки. 74-річна жителька Кременця в аналогічній ситуації перерахувала шахраям десять тисяч гривень. Таких грошей за годину не те що у Польщі, навіть в Америці не заробиш.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ