На розвиток спортивної інфраструктури на Тернопільщині із держбюджету виділити 33 мільйони гривень

Фото з мережі Інтернет

Популяризація здорового способу життя і заняття спортом – відіграють значну роль для гармонійного розвитку людини та майбутнього країни, – переконаний  голова Тернопільської ОДА Степан Барна. Під час зустрічі з журналістами він розповів про розвиток  спортивної інфраструктури та презентував масштабні проекти, які будуть реалізовані у поточному році.

 

«Ми повинні відроджувати і розвивати спортивну інфраструктуру в області, яка закладалася ще у 1960-1970 р.р. Сучасні вимоги ставлять перед нами завдання впроваджувати таку інфраструктуру, яка відповідала б світовим стандартам і давала можливість виховувати нову плеяду переможців, олімпійців, які представлятимуть нашу країну на міжнародних змаганнях. Тому на початку нашої роботи, у 2016 році, ми розпочали реалізацію низки проектів для розвитку спортивної галузі. Одним з напрямів роботи стало відновлення та побудова спортзалів в області», – зазначив Степан Барна.

 

Починаючи з 2016 року Тернопільщина почала отримувати значний фінансовий ресурс у вигляді коштів на соціально-економічний розвиток, субвенцій на ОТГ, а також коштів Державного фонду регіонального розвитку. Зокрема, завдяки цьому завершено реконструкцію плавального 25-ти метрового басейну у Козівській ЗОШ №2, відремонтовано спортивний зал ЗОШ у селі Ангелівка Тернопільського району, здійснено капітальний ремонт та перекриття спортзалу ЗОШ у селі Великі Луб’янки, реконструйовано дах спортзалу ЗОШ у селі Старий Вишнівець Збаразького району. Також відремонтували дах та утеплили стіни у Чортківській ДЮСШ, розпочали роботи з реконструкції Козівської ДЮСШ та провели ремонтні роботи на стадіоні «Колос» у місті Зборів. Також за рахунок коштів Теребовлянської ОТГ вдалося облаштувати систему поливу газону футбольного поля та збудувати 2 спортивні майданчики зі штучною травою у Теребовлі. Збудували міні-поля зі штучною травою, а також встановили вуличні тренажери у Козовій, Підгайцях, Бережанах та Зборові. Розпочато будівництво нового спортивного залу для Чортківської дитячої юнацько-спортивної школи.

 

За кошти Державного фонду регіонального розвитку, а також з місцевого бюджету реалізовується одразу 5 проектів розвитку спортивної інфраструктури на суму понад 33 мільйони гривень, а саме гідротехнічні споруди веслувального каналу центру веслування та водних видів спорту з інфраструктурою «Водна арена Тернопіль», спортзал Збаразької районної ДЮСШ, спортивна площадка Підволочиської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, майданчик із встановленням штучного рулонного покриття у с. Великі Дедеркали Шумського району, реконструкція з добудовою Козівської ДЮСШ.

 

«Перша черга робіт проекту веслувального каналу передбачає реконструкцію водойми каналу. Його ширина становитиме 120 метрів, довжина 1500 метрів та глибина не менше 7 метрів. Також відбудеться реконструкція пішохідного мосту та укріплення берега», – зазначив Степан Барна.

 

Ще два проекти, які пройшли конкурсний відбір, подані на розгляд Мінрегіону України. Вони передбачають реконструкцію спортивного ядра Кременецької школи-інтернату та спортивних майданчиків з влаштуванням стадіону в НВК «Боричівська ЗОШ-сад І-ІІ ст. – дошкільний заклад», що на Теребовлянщині.

 

До кінця 2018 року у Тернополі на місці колишнього стадіону «Текстерно», що на проспекті Злуки, розпочнеться будівництво багатофункціонального «Палацу Спорту», розрaховaного нa три тисячі глядaцьких місць. На масштабний спортивний об’єкт з державного бюджету виділено 27 мільйонів гривень.

Юлія Стасишина


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ