В Тернополі пропонують зробити відомими «сидячих хамів»

Фото з мережі Інтернет

Ввічливість, взаєморозуміння, повага... Ні, не чули. Попри всі потуги зробити Файне місто європейським, маємо ще кілька важливих "косяків". Одним з них є взаємна повага в громадському транспорті. Дуже часто доводиться спостерігати сумну картину браку вихованості. В першу чергу, це стосується молодих людей, на котрих ми всі так ревно плекаємо надію.

 

В руках - модний гаджет, у вухах – навушники…  А поряд може стояти старша людина, мати з дитиною, інвалід, чи вагітна жінка. Справді, друзі, який сенс із ЗНО, вищої освіти, коли тут йдеться про нестачу елементарної культури, якої, мабуть, ще в першому класі навчають. Усім нам не вистачає трішки більше любові, поваги і розуміння між собою. Якщо вам живеться не просто, то людям похилого віку тим паче доводиться стикатись із проблемами на кожному кроці.

 

Проте, нам потрібно бути винятково толерантними і лояльними у своїх висловлюваннях, повчаючи таких "немічних", адже, якщо у них не вистачає свідомості поступитись місцем тим, хто потребує цього, то уявіть як сколихне їх критика. Тому і не так часто роблять їм зауваження, щоб не справдилась давня українська мудрість про те, чого не варто зачіпати, аби не з’явився сморід…

 

Можливо, батькам справді слід більше уваги приділити вихованню у своїх чад такої чесноти, як людяність. Адже саме тоді молодь стане більш європейською у своїх манерах і вчинках, а Україна повернеться до споконвічних традицій шанування старших, взаємоповаги, культури поведінки та спілкування.

 

Але це лише прекрасна теорія, яку потрібно якось реалізовувати на практиці серед доволі чисельної сірої базарної публіки, в якої, на жаль, основними є плебейські ідеали та прагнення, виражені кількістю кольорових фантиків та сумнівними віяннями модного писку…

 

До прикладу, такою практичною реалізацією теорії ввічливості і людяності може бути аналог популярних в соцмережах публікацій про «автохамів». Чому б не скористатись дієвою схемою і відкрити нову рубрику «сидячі хами»? Можливо, саме це пришвидчить процес культурної реабілітації цих суб'єктів із низьким рівнем соціальної відповідальності.

Микола Марципан 


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ