Почаївські депутати проти незалежності від Москви

Фото з мережі Інтернет

Почаївська міська рада Кременецького району таки визнала свою відданість Московському Патріархату. Її депутати чи не єдині в Тернопільській області, які не підтримали звернення Президента України до Вселенського патріарха Варфоломія про надання Томосу на автокефалію православної церкви в Україні.
 
 
Так, під час сесії міськради Почаєва, що відбулася на минулому тижні, не знайшлося жодного депутата, який би хоча б запропонував прийняти відповідне рішення. За нього, до слова, уже проголосували майже усі органи місцевого самоврядування нашого краю.

 

Нагадаємо, за проханням найбільших православних церков України Президент Петро Порошенко за підтримки Верховної Ради України надіслав Вселенському Патріарху Варфоломію звернення з проханням надати Православній Церкві України Томос про автокефалію. Така ініціатива покликана відновити історичну справедливість після того, як у 1686 році Московська патріархія неканонічним актом підпорядкувала собі Київську Митрополію. За оцінками експертів, після отримання статусу автокефалії, Почаївська Лавра, віддана у 2003 році тодішнім прем’єр-міністром Януковичем на 50 років в оренду Московській церкві, перейде до Помісної Православної церкви.

 

Нагадаємо, що під час останньої сесії Тернопільської обласної ради депутати підтримали постанову Верховної Ради України від 19.04.2018 року №2410-VIII «Про підтримку звернення Президента України…», яке є надзвичайно важливим в умовах російської агресії, адже Єдина Помісна Православна Церква – це саме те, що об`єднує та гуртує українців. Так, вперше за останні 30 років церковні ієрархи об’єдналися заради перемоги України і твердо стоять на позиції створення Помісної Церкви, щоб Його Всесвятість Вселенський Патріарх завершив цей процес.

 


Втім, почаївським народним обранцям, здається, не до душі така ініціатива. Відтак, вони не соромляться визнавати власну покору Московському Патріархату, який твердо укріпився на землях міста та Свято-Успенській Почаївській лаврі зокрема.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ